Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
22. 3. 2012,
14.19

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sara Isaković

Četrtek, 22. 3. 2012, 14.19

8 let, 1 mesec

Sara Isaković: Pustimo se presenetiti (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Štiri mesece pred začetkom olimpijskih iger je v Slovenijo prispela Sara Isaković. V Londonu se želi predstaviti v najboljši možni luči, zaradi slabših rezultatov v zadnjih sezonah pa čuti olajšanje.

V zadnjih letih jo v Sloveniji nismo pogosto videvali. Predala se je študiju na Berkeleyju in zapisala področju psihologije. Tako kot v bazenu je tudi na univerzitetnih klopeh uresničila cilj z odliko. ''Vesela sem, ker delam vse po načrtih. Zaenkrat mi gre vse po željah. Zaključila sem kariero na univerzi, lepše je niti ne bi mogla, ker smo s puncami osvojili ekipni naslov, individualno pa sem postala univerzitetna prvakinja, kar mi ogromno pomeni. Točno vem, kaj hočem, zato sem prišla domov, da se bom ciljem čim bolj posvetila. Vesela sem, ker se doma počutim zelo dobrodošla,'' je z znamenitim nasmeškom pripovedovala Sara Isaković. Junakinja slovenskih src na olimpijskih igrah v Pekingu, kjer je presenetila svet s srebrnim odličjem, si je le nekaj ur po pristanku vzela čas ter v družbi radovednih otrok iz Notranjskih Goric olepšala slovesnost ob prenovi otroških igrišč. V vlogi ambasadorke programa Otroci Triglava je simbolično zasadila brezo, po prihodu v domovino pa se je razveselila, da bo lahko obudila stik z navijači, ki se je v zadnjih letih zaradi ogromne razdalje in študija znašel na stranskem tiru. ''Malce sem izgubila stik, pa ne zato, ker bi si to želela, pač pa, ker sem šla v ZDA z namenom, da se podredim študiju. To je moja velika prioriteta. Vedno sem si želela študirati na tako veliki univerzi in izkusila nov način življenja. Bila sem povsem navadna študentka, pridno trenirala in doživela plavanje v drugačni luči. Tam je plavanje ekipni šport, kar je nekaj neverjetnega,'' je izpostavila 24-letna Gorenjka, ki se vrača v matični klub iz Radovljice.

Po Dubaju in Sloveniji je občutila še način življenja onkraj velike luže, kamor se namerava po olimpijskih igrah vrniti, saj želi zaključiti še podiplomski študij. Izkušnje, ki jih je nabrala v jardskih bazenih, ji bodo pomagale v metrskih. ''Imam 'natrenirane' štarte, obrate ... Kaj pa mi manjka, bom videla do Londona. Delala bom s trenerjem Miho Potočnikom, tako da bo vsega dosti, tako priprav kot tekem. Pripravljena sem trdo delati,'' je naznanila slovenska športnica leta 2008. Po sanjskem dosežku v Pekingu je letvica vrhunskih rezultatov nekoliko popustila, kar je bilo zaradi podrejenosti študiju do neke mere tudi za pričakovati. Javnost zaradi malce slabših rezultatov v Londonu nima visokih pričakovanj, kar Isakovićeva doživlja kot olajšanje. ''V Londonu bo dobro. Pustimo se presenetiti,'' je polna optimizma.

Ne spreglejte