Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
15. 3. 2010,
10.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 15. 3. 2010, 10.37

8 let

Rozman ostaja na suhem

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Član blejskega četverca Rok Rozman se v prihodnje ne vidi več v bronasti posadki, trenutno pa mu največje skrbi povzročajo kronične zdravstvene težave.

Najboljša slovenska veslaška posadka zadnjih let, bronasti blejski četverec brez krmarja, v katerem so veslali Tomaž Pirih, Rok Rozman, Rok Kolander in Miha Pirih, bo v novo tekmovalno sezono skorajda povsem zanesljivo vstopila v spremenjeni zasedbi. Od uspešnega čolna, ki je med drugim na olimpijskih igrah 2008 pristal na četrtem mestu, se bo po vsej verjetnosti poslovil najmlajši član. A bolj kot o morebitni novi posadki 22-letni veslač iz Zgornje Lipnice razmišlja o zdravstvenem stanju, ki trenutno ni prav zavidanja vredno. ''Že v pozni jeseni se je bolečina s hrbta preselila na roko. Pregledi hrbtenice in živčevja niso pokazali večjih poškodb. Po ultrazvoku so strokovnjaki ocenjevali, da mi bolečine povzročajo kalcinacije v mišicah. Na koncu pa so fizioterapevti v Lenartu našli pravi vzrok. Gre za brazgotine na mišicah, ki so posledice mikro-poškodb. Žal gre za kronične bolečine, tako da veslaških gibov nisem sposoben delati več kot pet minut,'' pravi Rozman, ki se v zadnjem obdobju veliko zadržuje na terapijah v Lenartu.

Kdaj in v kakšni posadki bi se lahko vrnil na jezersko gladino, Rozman še ne ve, priznava pa, da je ob dolgotrajnem čakanju že neučakan. ''Miri me, da ne gre za poškodbe. Strokovnjaki zatrjujejo, da bo s terapijami možno težave odpraviti. Žal je del terapije tudi popoln veslaški počitek. Če bi znova vadil, bi le pokvaril stanje. Že med zimo pa nisem vadil na simulatorjih, temveč sem kondicijo ohranjal na tekaških smučeh na Pokljuki. Upam, da se bom lahko kmalu vrnil, saj sem izgubil veliko časa za treninge,'' pravi nekdanji hokejist, ki ob tem ne skriva želje po spremembah. Načrte so mu prekrižale omenjene zdravstvene težave, po katerih je negotovost še večja. Z zdravstvenega vidika bi bilo priporočljivo, da bi Rok v prihodnje poprijel za dve vesli in presedlal med ''skuliste'', a o konkretnih čolnih še ne želi govoriti. ''V sezono sem želel vstopiti z veliko željo po dokazovanju, pred tem pa sem izrazil željo po spremembah. A trenutno je vse skupaj zelo negotovo. V čolnu sem sedel le dvakrat, saj so bolečine prehude,'' dodaja Rozman, ki do nadaljnjega torej ostaja na suhem, čeprav se sezona z aprilskimi tekmami v Ankaranu, Zagrebu in na Bledu že nezadržno približuje.

Ne spreglejte