Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 10. 2023,
16.22

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

ragbi Encijani

Sobota, 21. 10. 2023, 16.22

6 mesecev, 1 teden

Konferenčni pokal v ragbiju

Z novim selektorjem encijani zmagali še drugič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
encijani ragbi | Slovenska reprezentanca je na drugi tekmi evropskega konferenčnega pokala premagala BiH. | Foto Rugby Slovenija

Slovenska reprezentanca je na drugi tekmi evropskega konferenčnega pokala premagala BiH.

Foto: Rugby Slovenija

Slovenska reprezentanca v ragbiju je v Ljubljani na drugi tekmi evropskega konferenčnega pokala premagala Bosno in Hercegovino z 22:17. Encijani so na Ovalu v Stanežičah v dramatičnem zaključku dvoboja zdržali vse napade čvrstih Bosancev in vpisali drugo zmago v ciklu tekmovanj v letih 2023 in 2024.

ragbi Slovenija
Sportal Ne delajo si utvar: Nikoli ni nobenega jamranja, to sprejmemo

Preteklo soboto so encijani, kot imenujejo slovensko reprezentanco v ragbiju, v gosteh nekoliko presenetljivo premagali Madžarsko z 29:17 in imajo po dveh tekmah zdaj osem točk. S tem so pred novembrskim ciklom tekem prevzeli vodstvo v skupini B.

Slovenska zasedba je dobro začela dvoboj in se v svoji nevarni coni uspešno branila, na drugi strani pa prišla do dveh polaganj za zadetek in vodstvo 15:5. So pa imeli varovanci novega selektorja Petra Kavčiča ob koncu prvega dela in na začetku drugega težave z rumenimi kartoni in izključitvami, kar so Bosanci s pridom izkoristili in povedli po zadetku kapetana Armina Zadića in potrditvijo Mahirja Bišića.

Slovenci so hitro odgovorili ter povedli z 22:17 po kazenskem zadetku, ki je prinesel tudi izključitev na bosanski strani. Kljub vsemu so gosti vse bolj prevzemali pobudo in vztrajali v slovenski nevarni coni, a do polaganja za zadetek nikakor niso prišli. Tudi povsem ob koncu so imeli priložnost, da bi vsaj izenačili, a so se encijani ubranili in igro znova preselili na sredino igrišča. Zadnji napad je zaradi odločitve moldavskega sodnika ob udarcu v avt pri gostih poskrbel tudi za nekaj vroče krvi, kar je za tekme ragbija zelo redek pojav. Strasti so se v dobrem vzdušju ob gorečih baklah gostujočih in domačih navijačev nato le pomirile in končale s klasičnim špalirjem za obe reprezentanci.

Na lestvici ima Slovenija na vrhu osem točk z razliko v točkah 51:34. Sledijo Luksemburžani (tekma manj) in Madžari s po petimi točkami. Reprezentanca BiH je vknjižila prvo točko za poraz s sedmimi ali manj točkami, Avstrija (tekma manj), ki se bo četrtega novembra pomerila z Luksemburgom, pa je na dnu brez točk. Encijani bodo tretjo tekmo v konferenci odigrali 13. aprila proti Avstriji v Ljubljani, nato pa jih za konec tega cikla tekem čaka še gostujoč obračun proti Luksemburgu.

SP ragbi Nova Zelandija Argentina All Blacks
Sportal All Blacks zmleli Argentino, v finalu proti Južnoafričanom
Ne spreglejte