Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 9. 2016,
17.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

olimpijske igre Jure Meglič kajak kanu

Sreda, 21. 9. 2016, 17.13

6 let, 7 mesecev

Po olimpijski tekmi je rekel, da se tega ne gre več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Jure Meglič | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

S tem, ko se je uvrstil na olimpijske igre, so se Juretu Megliču uresničile sanje. Po olimpijski tekmi si je rekel, da se tega ne gre več, a si kmalu premislil.

Jure Meglič je slovenski kajakaš, ki že nekaj časa tekmuje pod zastavo Azerbajdžana. Pred tremi leti je v slovenskem prostoru dvignil kar nekaj prahu, ko se je odločil, da bo tekmoval za Azerbajdžan. Za ta korak se je odločil predvsem zato, da bi lahko nastopil na olimpijskih igrah, kar mu je na koncu tudi uspelo. Olimpijska tekma se mu ni izšla po željah, saj je tekmovanje končal na zanj skromnem 14. mestu.

Jure Meglič je na olimpijskih igrah doživel razočaranje, saj je obstal v polfinalu in zasedel 14. mesto. | Foto: Bor Slana Jure Meglič je na olimpijskih igrah doživel razočaranje, saj je obstal v polfinalu in zasedel 14. mesto. Foto: Bor Slana

Meglič: Ni mi žal, da nastopam za Azerbajdžan

Z Azerbajdžanci ima dobre izkušnje

"Prva dva dneva sem malo težko shajal sam s seboj, potem ko sem naredil tisto napako. Šport je pač takšen. Tudi tukaj vsako stvar premelješ in greš naprej. Škoda je samo, da se mi je to zgodilo na tekmi, ko pričakuješ in upaš, da boš odpeljal najbolje. Same olimpijske igre so bile super, vesel sem, da sem jih doživel, ampak res škoda za tekmo. Bil sem pripravljen veliko bolje, kot je na koncu pokazal rezultat. Kajak je pač takšen šport, da se hitro zgodi napaka. Lovil sem centimetre, a jih na žalost nisem ujel," se Meglič spominja olimpijske tekme.

Ob odločitvi, da bo tekmoval za Azerbajdžan, jih ni bilo malo, ki so zmajevali z glavo, a Meglič trdi, da mu še danes ni žal za to odločitev. "Z njimi imam dobre izkušnje. Seveda je bilo precej drugače tekmovati za drugo državo. Predvsem zato, ker je ekipa manjša in je bistveno drugače, kot je bilo v Sloveniji. Kljub vsemu sem prišel na olimpijske igre in lahko normalno treniram," je povedal kajakaš iz Zgornjih Dupelj.

Želja po tekmovanju ostaja, a zdravje je na prvem mestu. | Foto: Bor Slana Želja po tekmovanju ostaja, a zdravje je na prvem mestu. Foto: Bor Slana

Zdravje postavlja na prvo mesto

Jure je v svoji dolgoletni karieri nanizal nekaj izjemnih rezultatov. Leta 2010 je na svetovnem prvenstvu v Tacnu osvojil bron, istega leta pa bil na evropskem prvenstvu v Bratislavi še srebrn. Od takrat je minilo polnih šest let in pri svojih 32 letih velja za enega izmed bolj izkušenih tekmovalcev. Želja po tekmovanjih je še vedno velika, a oče dveh majhnih otrok svoje zdravje postavlja na prvo mesto.

Spet so se pojavile bolečine. | Foto: Bor Slana Spet so se pojavile bolečine. Foto: Bor Slana

"Moram vedeti, kaj me čaka čez dvajset let"

Jure je imel pred leti kar nekaj težav s hrbtom, saj je moral iti na dve operaciji. Po olimpijskih igrah, ko je nekoliko več miroval, so se v hrbtu znova pojavile bolečine. "Šel bom na preglede, da mi povedo, koliko bi tvegal, če bi še vztrajal. Moram vedeti, kaj me čaka čez dvajset let. Ali bom invalid ali je bolje, da neham zaradi svojega zdravja. Moram gledati na to, da bom imel normalno življenje tudi v prihodnosti," nam je zaupal slovenski kajakaš, ki je hotel že prvi dan po olimpijskem razočaranju veslo postaviti v kot.

"Prvi dan po olimpijski tekmi sem si rekel, da se tega ne grem več, ampak drugi dan sem se že odpravil na trening. Vseeno je ta šport dolgo let del mene in v njem še vedno uživam," nam je zaupal Đuro, kot ga kličejo prijatelji.

Ne spreglejte