Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 4. 2023,
9.28

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

plezanje Anže Peharc

Nedelja, 23. 4. 2023, 9.28

1 leto

Plezanje, svetovni pokal

Peharc v Hachiojiju obstal v polfinalu in osvojil 19. mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Anže Peharc Koper 2022 | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Plezalec Anže Peharc je kot edini predstavnik Slovenije nastopil v polfinalu uvodne moške tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani v mestu Hachioji na Japonskem. Brez osvojenega vrha je v polfinalu osvojil 19. mesto in se ni uvrstil med najboljših šest, ki se bodo pomerili v finalu.

V finalu, ki se je začel ob 10. uri po slovenskem času, je bil najboljši Francoz Mejdi Schalck, ki je edini osvojil dva vrhova. Po enega sta osvojila Belgijec Hannes Van Duysen in Francoz Paul Jenft, ki sta končala na drugem oziroma tretjem mestu.

Anže Peharc je v petkovih kvalifikacijah trikrat osvojil vrh, v drugih dveh poskusih pa je zadržal oprimek, ki označuje cono oziroma sredinsko točko balvanskega problema. Mesto nad Tržičanom v polfinalu je osvojil član slovenske narodnostne skupnosti na avstrijskem Koroškem Nicolai Užnik.

V petkovih kvalifikacijah so medtem obtičali Zan Lovenjak Sudar, ki je bil 37.; Jernej Kruder, ki je bil na 41. mestu daleč za pričakovanji; in Luka Potočar, ki je bil 65.

Najboljša slovenska uvrstitev s prve tekme letošnje sezone je tako v soboto pripadla Mii Krampl, ki je bila v ženski konkurenci šesta. Golničanka je bila že v polfinalu šesta in si kot zadnja zagotovila nastop v popoldanskem finalu. V njem je bila najboljša Američanka Brooke Raboutou.

Na uvodni tekmi sezone ni nastopila najboljša plezalka zadnjih let Slovenka Janja Garnbret. Olimpijska prvakinja iz Tokia se bo zaradi zloma palca na levi nogi karavani pridružila predvidoma junija v Pragi.

Naslednji teden bo na sporedu nova balvanska tekma svetovnega pokala, plezalci se bodo tokrat pomerili v Seulu.

Mia Krampl EP 2022
Sportal Mia Krampl za uvod sezone šesta
Ne spreglejte