Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 3. 2008,
20.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 4. 3. 2008, 20.35

8 let

Novogoričanke do nove lovorike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Novogoriške odbojkarice so na Slovaškem dosegle največji mednarodni uspeh. Pod vodstvom Tilna Kozamernika so v letu in pol osvojile kar štiri lovorike (DP in dvakrat slovenski pokal), skupaj pa šest.

V najbolj razburljivem uvodnem nizu, ki je bil odločen šele v končnici, je sprva bolje kazalo Dunajčankam, sicer tudi udeleženkam lige prvakinj. Vodile so z 8:7 ter s 16:13, nakar so jih Novogoričanke pri 17. točki ujele. Po izenačenju na 20 sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, izid je bil kar devetkrat izenačen. V napeti končnici so Novogoričanke izkoristile četrto zaključno žogo, pred tem pa so eno zapravile tudi Avstrijke.

V drugem nizu je popustil goriški servis, slabše je deloval sprejem, pa tudi v polju so si Hitovke privoščile nekaj nepotrebnih napak, kar so avstrijske prvakinje izkoristile in pri drugem tehničnem odmoru povedle s 16:12. Kasneje so ušle na neulovljivih 20:13, kar je bilo dovolj za izenačenje.

Tretji niz je bil znova zelo izenačen. Bolje so ga začele Primorke (8:6), sledil je preobrat za vodstvo Dunajčank s 16:14. V končnici so pobudo znova prevzele slovenske prvakinje, ki so z učinkovitimi začetnimi udarci tekmice oddaljile od mreže in povedle z 20:18, pozneje tudi s 24:21, naposled pa izkoristile drugo zaključno žogo.

Zelo zanimiv je bil tudi četrti niz. Pri prvem tehničnem odmoru so se prednosti z 8:5 veselile odbojkarice Posta, v nadaljevanju pa je na sceno stopila najboljša napadalka Hita Nove Gorice, še ne 18-letna Sanja Malagurski, ki je svoji ekipi z izvrstnim servisom omogočila osvojitev osmih zaporednih točk za visoko vodstvo z 20:12. Avstrijke se niso predale in se z borbeno predstavo nevarno približale na 20:22, zaključek pa je znova pripadel Novogoričankam, ki so se po dveh urah in desetih minutah zanimivega srečanja veselile največjega uspeha na mednarodnem prizorišču.

Ne spreglejte