Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 9. 2018,
9.15

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Marjan Fabjan judo Tina Trstenjak

Četrtek, 27. 9. 2018, 9.15

5 let, 7 mesecev

Ocena po koncu SP

Fabjan z delom ekipe zadovoljen, z drugim pa: "Nekateri so preveč govorili in premalo naredili"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Marjan Fabjan | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Bronasto odličje Tine Trstenjak ter sedmi mesti Maruše Štangar in Klare Apotekar so vidne uvrstitve slovenskih tekmovalk na letošnjem svetovnem prvenstvu v judu, ki se danes končuje v Bakuju. Vodstvo slovenske odprave je v celoti gledano z doseženim zadovoljno.

"Pripravljene so bile dobro in izpolnile pričakovanja. Eno medaljo sem napovedal in to se je uresničilo. Malo nam je spodletelo le pri Klari," je o svojih varovankah na SP povedal strokovni direktor reprezentance Marjan Fabjan, za del reprezentance pa brez dlake na jeziku dodal: "Preostali tekmovalci in tekmovalke pa so malo preveč govorili in premalo naredili."

Med tekmovalkami, ki so zaostale za pričakovanji, je izpostavil tudi Ano Velenšek, bronasto z olimpijskih iger v Riu de Janeiru, ki je medtem prešla v najtežjo kategorijo.

Za Klaro Apotekar je še vedno prepričan, da so jo sodniki oškodovali. | Foto: STA , Za Klaro Apotekar je še vedno prepričan, da so jo sodniki oškodovali. Foto: STA ,

"Manjkata ji moč in teža. Temu se do zdaj še nismo posvečali. Ima najmanj kilogramov med vsemi tukaj," je dejal in dodal, da Velenškova glede na svoj način borbe potrebuje še vsaj kakšnih osem kilogramov, da bo enakovredna najboljšim.

Še vedno pa Fabjan ni pozabil torkovih tekmovanj do 78 kilogramov, kjer je bila njegova varovanka Klara Apotekar oškodovana v repasažni borbi z Rusinjo. Tvorec večine uspehov slovenskega juda še vedno trdi, da je šlo za sodniško napako pri dosojanju točke in da bi jo morali sodniki dati njegovi tekmovalki: "S komerkoli sem se pogovarjal, še nihče mi ni rekel, da je to točka za nasprotnico."

Marjan Fabjan
Sportal Marjan Fabjan po osvojeni kolajni brez navdušenja: Komaj čakam, da bo vsega konec

Med boljšimi nastopi je izpostavil izkušeno Petro Nareks, pa Marušo Štangar in Adriana Gomboca. "Petra je pokazala, da je borka. Maruša se je borila zelo lepo in presenetila tudi mene. Dobro se je boril tudi Gomboc, a ni bil dobro pripravljen. Preostali so bili močni, samozavestni, niso pa se dobro borili."

Zdaj želi Fabjan obdržati del forme pri najboljših, ki jih v okviru olimpijskih kvalifikacij čaka vrsta tekmovanj, najprej grand slam v Abu Dabiju, kasneje pa tudi masters v Tokiu.

Tina Trstenjak je osvojila bronasto odličje. | Foto: Getty Images Tina Trstenjak je osvojila bronasto odličje. Foto: Getty Images

Trstenjakova živa legenda tega športa

Še bolj navdušen je bil nad nastopi predsednik Judo zveze Slovenije Darko Mušič. "Naši tekmovalci so dokazali, da so konkurenčni v svetovnem merilu. Vsi so bili dobro pripravljeni, na taki ravni pa odloča vsaka napaka in izkušnja."

O posameznikih pa: "Tina Trstenjak je znova dokazala, da je legenda tega športa. Četrtič zapored je osvojila kolajno na svetovnem prvenstvu in takih tekmovalcev je malo. Konkurenčna je tudi Ana Velenšek, a je imela smolo z drugo nosilko. Smolo je imela tudi Klara Apotekar, saj bi se lahko končalo s kolajno, pa Adrian Gomboc, ki je naredil napako, ki odnese sanje. Zelo dobro se je predstavila tudi Maruša Štangar. Preostali so se preizkusili na tej ravni, dobili odgovore na vprašanji, kje so in kaj jih čaka, zdaj pa imajo dve leti do Tokia."

Preberite še:

Tina Trstenjak Clarisse Agbegnenou
Sportal Trstenjakova po kolajni na SP meni, da ji ni treba spreminjati stila borbe
Ana Velenšek
Sportal Ana Velenšek: Apetiti so bili večji, a na blazini ni šlo
Klara Apotekar
Sportal Fabjan po izpadu svoje varovanke iz bojev za odličja s prstom pokazal na sodnike
Ne spreglejte