Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 11. 2013,
20.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ACH Volley

Petek, 1. 11. 2013, 20.08

8 let

Madžari razočarali Slabeta: Upal sem, da se nam bodo vsaj malo upirali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 3. kroga srednjeevropske lige v dvorani Tivoli premagali madžarski Fino Kaposvar s 3:0 (11, 20, 17).

Slovenski odbojkarski prvaki so v tretji tekmi srednjeevropske lige zabeležili drugo zmago. A če so poraz proti Posojilnici Dob ocenili kot neuspešno generalko za tekmo lige prvakov proti Piacenzi, lahko tekmo z Madžari ocenijo kot še eno neposrečeno generalko, tokrat pred torkovo tekmo s Toursom. Toda tokrat ne zaradi rezultata, ampak dejstva, da so bili gosti za nekaj razredov slabši tekmeci, zato niso bili primerni niti za težji trening.

"Upal sem, da se nam bodo vsaj malo upirali, vendar od njihovega odpora ni bilo nič, zato z izjemo pomembnih točk ni razlogov, da bi bil zadovoljen," ni skrival razočaranja nad kakovostjo ekipe iz Kaposvarja trener Ljubljančanov Luka Slabe. Strateg slabosti svoje ekipe niti ni mogel videti, z izjemo velikega števila servisov jih niti ni bilo. Tudi začetni udarci pa Slabeta ne skrbijo: "Vse to je načrtovano. Igralcem sem naročil, da predvsem s float servisi vršijo pritisk, da tvegajo, zato je veliko število napak povsem razumljivo. Če proti Francozom v torek ne bomo vršili pritiska s servisom, nimamo nobenih možnosti in če bo razmerje napak in asov, kot je bilo danes, bom zadovoljen."

Kakovostna razlika med tekmecema se je dala hitro zaznati, pa čeprav je Slabe na klopi pustil preverjena Andreja Flajsa in Milana Rašića. Razpoloženi napadalci Jan Pokeršnik, Mitja Pleško in Anđelko Ćuk so ob izdatni pomoči podajalca Gregorja Ropreta, najbrž najboljšega igralca tekme, ki je blestel s servisi, poskrbeli, da se je ACH hitro odlepil. Po asu Ropreta je vodil že s 15:6, prednost pa do konca niza le večal.

Tudi v nadaljevanju ni kazalo, da bi Madžari v naslednjih nizih osvojili kaj več točk, toda ljubljanski ritem je zaustavil kar sam trener Slabe, saj je pri vodstvu 15:9 zamenjal Ropreta z Janom Brulcem, korektorja Ćuka pa z Jankom Bregantom. Začele so se težave, gosti so se približali na 18:19, toda nato se je v igro vrnil Ropret in spet so bile stvari na pravih tirnicah.

Ob koncu drugega niza se je razigral Bregant, ki je tudi v tretjem zbiral točke, predvsem po njegovi zaslugi so domači ušli, Slabe je še enkrat ponudil priložnost Brulcu, kar pa tokrat ni povzročalo težav. Tako kot ne, ko je ob koncu niza v igro vstopil še rekovalescent Jan Klobučar.

Ne spreglejte