Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 3. 2024,
20.30

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

gimnastika Lucija Hribar Tjaša Kysselef Zala Trtnik

Petek, 29. 3. 2024, 20.30

1 mesec

Antalyja, svetovni izziv

Lucija Hribar in Tjaša Kysselef prvi dan z odliko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Tjaša Kysselef | Tjaša Kysselef je z odliko začela svoje nastope v preskoku. | Foto Grega Valančič/Sportida

Tjaša Kysselef je z odliko začela svoje nastope v preskoku.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenske telovadke Lucija Hribar, Tjaša Kysselef in Zala Trtnik so uspešno začele svetovni izziv v turški Antalyi. Hribar se je prvi dan kvalifikacij s sedmo oceno (13,550) uvrstila v finale na dvovišinski bradlji, Kysselef pa po popravi rezultatov celo s prvo (13,275) v finale najboljše osmerice na preskoku.

"Z današnjimi skoki v Turčiji sem res zelo zadovoljna. Še posebej s prvim, ki sem ga 'zalimala'. Tudi ocena je bila zelo lepa. Pri drugem skoku pa sem malo slabše prišla na mizo za preskok in sem malo slabše doskočila. Povprečje je bilo v redu in sem zelo zadovoljna," je sporočila 30-letna Tjaša Kysselef, ki si za nedeljski finale želi še en dober nastop.

"Za finale si želim ponoviti prvi skok, pri drugem pa bi si želela popraviti prvi del premeta v konja, da dobim še malo boljšo oporo, ker bom po tem lažje naredila obrat in tudi doskok bo lepši. Pozneje se je izkazalo, da sem danes pristala celo na prvem mestu, upam, da mi to uspe ponoviti tudi v finalu," je dodala izkušena telovadka.

Pozneje se je izkazalo, da je bila Kysselefova najboljša v kvalifikacijah, saj so ekipni evropski prvakinji in svetovni podprvakinji, Britanki Georgia-Mae Fenton šteli le en skok, tako da se sploh ni uvrstila v finale.

Antalya pa je prizorišče, ki si ga je za uvod v olimpijsko sezono z vrhuncem v Parizu izbrala tudi večkratna svetovna in olimpijska prvakinja, Brazilka Rebeca Andrade, ki je na zadnjem SP lani v mnogoboju zaostala le za slovito Američanko Simone Biles. Štiriindvajsetletna najuspešnejša brazilska telovadka v zgodovini je v Turčiji nastopila le na dvovišinski bradlji, kjer ima po kvalifikacijah drugo oceno (14,700) za Kitajko Fanyuwei Yang (14,800).

Odlično se je v močni svetovni konkurenci - tretja je francoska šampionka Melanie de Jesus dos Santos (14,500) - znašla tudi 22-letna slovenska olimpijka Lucija Hribar, ki je za lep nastop prejela najvišjo oceno do zdaj.

"Z današnjim nastopom na bradlji sem zelo zadovoljna. Zanj sem prejela najvišjo oceno do zdaj. Zelo se že veselim finalnega nastopa, tudi zato, ker bom v finalu lahko tekmovala z olimpijsko in svetovno prvakinjo Rebeco Andrade," je iz Antalye sporočila Hribar.

Na tem orodju se je prvič letos na najvišji ravni predstavila tudi mlada Zala Trtnik (11,900), ki je po besedah trenerja Urbana Severja prikazala lep nastop, vendar je pri eni od prvim podrsala po tleh, kar jo je stalo boljšega dosežka.

"Prvi dan kvalifikacij lahko ocenim kot super. Tjaša je s prvo oceno v finalu preskoka, Lucija pa s sedmo v finalu na bradlji. Zala pa je žal pri enem od elementov podrsala po tleh, ampak do tam je telovadila zelo lepo. Jutri nas čaka še gred in upamo, da nam še tam uspe priti med najboljših osem," je iz Turčije prvi dan tekme ocenil Sever.

V sobotnih kvalifikacijah tako Hribar kot Trtnik čakata še nastopa na gredi, v nedeljo sledijo finali po orodjih.

Ne spreglejte