Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 11. 2017,
16.05

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Luka Terbovšek Tjaša Kysselef Rok Klavora

Sobota, 25. 11. 2017, 16.05

6 let, 5 mesecev

Klavora po veliki zmagi: Tega res nisem pričakoval

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Rok Klavora | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski telovadec Rok Klavora je zmagovalec tekme svetovnega pokala v športni gimnastiki na parterju v nemškem Cottbusu, v današnjem finalu pa je prejel oceno 14,133, toliko kot drugouvrščeni Nizozemec Bram Verhofstad in Rus Kiril Prokopev. O vrstnem redu je odločala izvedba sestave in v tem je bil Klavora najboljši.

Drugi Slovenec v finalu Luka Terbovšek je bil z oceno 12,100 osmi.

"Preden smo šli na tekmo, sem težko našel motivacijo. Bolj kot pa se je tekma bližala, bolj sem se je veselil. Cottbus je ena boljših tekem, tako po konkurenci kot organizaciji. Vesel sem, da sem zmagal. Tega nisem pričakoval. Mogoče sem zaradi tega šel toliko bolj sproščeno v vajo. Naredil sem jo čisto. Izhodiščna ocena je bila malo nižja kot pri ostalih, a sem sestavo naredil tako čisto, da so mi vzeli tako malo, da smo trije dobili enako oceno. Ampak imamo pravilo, da tisti, ki ima najmanjši odbitek, je višje. Imel sem najmanjši odbitek in sem zmagal," je uvodoma povedal Klavora.

Zmaga v Cottbusu je najbolj prestižna

Zmaga v Cottbusu je najbolj prestižna. | Foto: Vid Ponikvar Zmaga v Cottbusu je najbolj prestižna. Foto: Vid Ponikvar Klavora je slavil tretjo zmago v svetovnem pokalu v svoji karieri, pred tem je zmagal leta 2016 v Ljubljani in leta 2011 v Mariboru. Današnja v Nemčiji je zanj najbolj prestižna: "Definitivno. Svetovni pokali so vmes malo pojenjali, kar se tiče konkurence. Zdaj spet prihajajo vrhunski tekmovalci. Tu sta bila finalist zadnjega SP in drugi z letošnjega EP. Bila je zelo, zelo dobra tekma. Moram pa poudariti, da kadar je dobra konkurenca, se mi je psihično lažje pripraviti. Ko je težka tekma, greš sproščeno, narediš, kar znaš in to mi je danes prineslo zlato medaljo."

Klavora je bo tem pohvalil še Terbovška, ki si je v Cottbusu pritelovadil premierni finalni nastop na svetovnih pokalih. Zdaj ga čaka nekaj počitka, več časa bo posvetil družini, a se bo kmalu začel pripravljati na spomladanski del tekmovanj. "Pripravljam težjo sestavo, ker vidim, da se lahko kosam z najboljšimi," je prepričan 29-letni Ljubljančan.

Tjaša Kysselef je bila tretja

Tjaša Kysselef je zadovoljna. | Foto: Vid Ponikvar Tjaša Kysselef je zadovoljna. Foto: Vid Ponikvar Tjaša Kysselef je na preskoku osvojila tretje mesto. Za svoja skoka je prejela oceno 13,716. Zmage se je veselila Uzbekistanka Oksana Čusovitina (14,283), druga pa je bila Rusinja Lilija Akaimova (13,733).

V finalu je Kysselefova naredila, kar zna in so od nje pričakovali, nagrada pa je bilo končno tretje mesto. Toda po tekmi je imela toplo-hladne občutke, saj se zaveda, da je sposobna več. "S skokoma sem še kar zadovoljna. A znam bolje. Skoka nista bila tako čista, kot jih znam narediti. Sem pa zelo zadovoljna z uvrstitvijo. Občutki so čudoviti. Nisem si mislila, da lahko danes dobim medaljo," je povedala.

To so bili edini slovenski finalni nastopi na letošnjem svetovnem pokalu v Cottbusu, v nedeljska finala so namreč ni uspelo uvrstiti nikomur.

Ne spreglejte