Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 2. 2024,
9.15

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

plavanje Tara Vovk Neža Klančar

Sobota, 17. 2. 2024, 9.15

2 meseca, 1 teden

SP v plavanju

Klančarjeva še v polfinalu na 50 m prosto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Neža Klančar | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Plavalka Neža Klančar se je na svetovnem prvenstvu v Dohi uvrstila še v polfinale na 50 metrov prosto. V kvalifikacijah je z dosežkom 25,05 sekunde osvojila 13. mesto. Plavalka Olimpije ima tri desetinke in pol boljši osebni rekord, v soboto popoldan pa s tem tudi dobro priložnost za finale.

"Prvi cilj je s polfinalom spet izpolnjen. Popoldan bom imela še eno priložnost, da svoj izid izboljšam, saj si želim še malo dodati. Pozna pa se, da nisem v povsem najboljši formi in v drugem delu tekme malo izgubim," je po nastopu v kravlu ocenila 23-letna Neža Klančar, ki je konec decembra zbolela in v kratkem času se ji ni uspelo povsem optimalno pripraviti.

Prav ta malce slabša forma ji je v petek odnesla finale na 50 m delfin, ki bi bil z izidom okrog osebnega rekorda dosegljiv. V obeh disciplinah, na 50 m prosto in delfin, pa izstopa švedska svetovna rekorderka Sarah Sjoestroem. Ta je zjutraj 50 m kravl zmogla v 23,91 sekunde.

Tara Vovk je v prsnem slogu zasedla 22. mesto

Nastopila je tudi Tara Vovk in na 50 metrov prsno z 31,65 zasedla 22. mesto. "Končala sem svoje posamične nastope tukaj. S tekmo na 50 m prsno sem zelo zadovoljna, posebej po ponesrečenem nastopu na 100 metrski razdalji. To 22. mesto je tudi moja najvišja uvrstitev na SP v 50-metrskih bazenih. Vidim, kje imam rezerva in veselim se naslednjih pet mesecev treningov do evropskega prvenstva, kjer bo cilj finale," je po tekmi povedala Tara

Tudi za Vovkovo velja, da bi bil zanjo z osebnim rekordom dosegljiv polfinale, a ji je po decembrskem evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Romuniji, kjer je po vrsti popravljala osebne dosežke, zmanjkalo časa, da opravi še en obsežen cikel priprav za SP. Najhitrejša je bila z 29,89 Italijanka Benedetta Pilato, le nekaj stotink pa sta zaostali Kitajka Qianting Tang in litovska svetovna rekorderka Ruta Meilutyte.

V nedeljo bo v Dohi v predtekmovanju nastopila še slovenska ženska štafeta 4 x 100 metrov mešano z Nežo Klančar Klančar, Taro Vovk, Janjo Šegel in Hano Sekuti.

Preberite še:

Neža Klančar
Sportal Klančarjeva nezadovoljna po polfinalu na 50 delfin
Neža Klančar
Sportal Neža Klančar v polfinalu na 50 metrov delfin
Zhanle Pan
Sportal Svetovni rekorder do drugega zlata v Dohi
Ne spreglejte