Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
20. 6. 2017,
11.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

1

Natisni članek

Conor McGregor Floyd Mayweather Saul Alvarez Gennady Golovkin

Torek, 20. 6. 2017, 11.55

6 let, 6 mesecev

Jekleni Kazahstanec: Dvoboj med Mayweatherjem in McGregorjem je cirkus

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

1

Saul Alvarez Gennady Golovkin | Foto Reuters

Foto: Reuters

Boksarja Gennady Golovkin in Saul Alvarez, ki se bosta 16. septembra v Las Vegasu udarila za svetovni naslov v srednji kategoriji v različicah WBA, WBC, IBF in IBO, sta v Londonu začela promocijo velikega dvoboja.


Tri tedne (26. avgust) prej se bosta v Las Vegasu v boksarskem dvoboju udarila svetovni UFC-prvak v lahki kategoriji Conor McGregor in povratnik v ring, za mnoge najboljši vseh časov, Floyd Mayweather. ''Dvoboj med njima ni nič, to je le posel,'' se je le nasmehnil 35-letni GGG, ki bo septembra lovil 38. zmago med profesionalci in skušal ostati neporažen.

"Verjamem, da ljudje razumejo, kaj je pravi boksarski dvoboj. To bo med mano in Canelom, to, kar bo tri tedne prej, pa bo le šov in cirkus. Vsi vemo, da Conor ni boksar, ampak le nastopač. Če želite gledati cirkus, izvolite, če želite pravi dvoboj, če spoštujejo boks, boste gledali mene in Canela," je nadaljeval Kazahstanec, ki v zadnjih dvobojih ni bil več tako prepričljiv kot v preteklosti.

Floyd Mayweather in Conor McGregor se bosta v pomerila 26. avgusta. | Foto: Getty Images Floyd Mayweather in Conor McGregor se bosta v pomerila 26. avgusta. Foto: Getty Images

Golovkin: Možnosti so 50:50

Marca se je 12 rund mučil z Američanom Danielom Jacobsom, na koncu, čeprav so bili mnogi drugačnega mnenja, pa so sodniki zmago vseeno prisodili Golovkinu. 

Kazahstanca na drugi strani čaka boksar, ki ima pri 26 letih za sabo že neverjetnih 51 dvobojev, edini poraz pa je doživel ravno proti Mayweatherju.

"To bo moj najtežji dvoboj v karieri. Canelo je pripravljen, a ga poznam, imamo načrt. Oba rada napadava in možnosti so 50:50," meni Golovkin, Alvarez pa dodal: "Moral bom biti previden, saj vsi vemo, česa je sposoben GGG. Dober je v vseh elementih. Ker znava oba udariti, sem prepričan, da se lahko dvoboj konča tudi predčasno z nokavtom. Moral bom boksati pametno in se izogibati njegovim udarcem."

Če bi si lahko ogledali samo en dvoboj v živo, katerega bi izbrali?

  • Mayweather vs. McGregor
    66,97 %
    73 glasov
  • Golovkin vs. Alvarez
    33,03 %
    36 glasov
Oddanih 109 glasov
Ne spreglejte