Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
14. 6. 2017,
23.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Conor McGregor Floyd Mayweather

Sreda, 14. 6. 2017, 23.50

6 let, 7 mesecev

Floyd Mayweather vs. Conor McGregor (Las Vegas, 26. avgust)

Poslastica stoletja zdaj tudi uradno potrjena

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Conor McGregor Floyd Mayweather | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Čeprav je to pričakoval le malokdo, so se sanje vendarle uresničile. Irski UFC-zvezdnik Conor McGregor in legendarni boksar Floyd Mayweather se bosta 26. avgusta v Las Vegasu udarila v velterski kategoriji po boksarskih pravilih.

Vseh ugibanj je konec. Irski MMA-borec McGregor, ki je v UFC prvi v zgodovini istočasno postal svetovni prvak tako v peresni kot lahki kategoriji, je izpolnil obljubo in si poiskal nov velik izziv.

Konec avgusta se bo v MGM Grand Garden Areni v Las Vegasu v superdvoboju po boksarskih pravilih in v velterski kategoriji pomeril z upokojenim 40-letnim Floydom Mayweatherjem, ki v svoji profesionalni karieri ni doživel nobenega poraza.

Sanje so postale resničnost:

Kdo bo ring zapustil kot zmagovalec?

  • Floyd Mayweather
    62,83 %
    213 glasov
  • Conor McGregor
    37,17 %
    126 glasov
Oddanih 339 glasov

Upokojeni boksar ne pozna poraza

Legendarni ameriški boksar, ki ga mnogi uvrščajo med najboljše vseh časov, se je upokojil septembra leta 2015, ko je za 49. zmago po točkah premagal rojaka Andreja Berta, irski superzvezdnik pa se je nazadnje v osmerokotniku potil novembra 2016, ko je v dvoboju za svetovni UFC-naslov v lahki kategoriji ponižal Eddieja Alvareza.

Odtlej se je ves čas govorilo o morebitnem epskem spopadu, ki ga ljubitelji borilnih veščin do zdaj še niso videli, po polletnem pregovarjanju pa sta si borca vendarle segla v roke in se dogovorila, da pokažeta, kdo je boljši v samem ringu.

Conor McGregor je repričan, da bo iz ringa odpihnil 40-letnega Američana. | Foto: Guliverimage/Getty Images Conor McGregor je repričan, da bo iz ringa odpihnil 40-letnega Američana. Foto: Guliverimage/Getty Images

Boksarska pravila in velterska kategorija

McGregor in Mayweather se bosta pomerila po boksarskih pravilih in na Američanovo zahtevo v velterski kategoriji (do 66,7 kilograma). To po pravilih MMA za Irca pomeni peresno kategorijo. Trenutno je svetovni UFC-prvak v lahki kategoriji (do 70,3 kilograma). Hitro lahko ugotovimo, da Floydu niso dovolj le pravila, v ringu se želi pomeriti s čim lažjim Ircem.

Pričakujejo nov rekord

Že zdaj je jasno, da bo dvoboj med Mayweatherjem in McGregorjem po finančni plati presegel rekordni dosežek iz leta 2015, ko sta se prav tako v Las Vegasu udarila Mayweather in filipinski zvezdnik Manny Pacquiao.

Ta dvoboj je skupaj navrgel okoli 540 milijonov evrov, od tega je Američan dobil 200 milijonov evrov, Filipinec pa okoli 130.

White: Uresničili smo nemogoče

Dana White pravi, da je nehal dvomiti v Irca že dolgo nazaj. | Foto: Reuters Dana White pravi, da je nehal dvomiti v Irca že dolgo nazaj. Foto: Reuters ''Kar nekaj časa smo bili v pogovorih, a moram reči, da večjih težav ni bilo. Floyd Mayweather je obkrožen s pametnimi ljudmi in dogovorili smo se. Dvoboj, ki je bil za mnogo neuresničljiv, je uradno potrjen,'' je za ESPN dejal predsednik UFC Dana White.

''Prepričan sem, da bo to največji dogodek v vsej športni zgodovini borilnih športov in dogodek, kjer se bo delila največja denarna pogača. Kdo bo zmagal? Ne vem, vem samo, da je Conor prepričan, da bo zmagal. Sam sem nehal dvomiti vanj že dolgo nazaj. Mayweather ima 40 let in vedno je imel težave z levičarji. Conor je levičar in ima 28 let. Ko Conor udari, ljudje padejo,'' je še dodal White.

Dvoboj je na družabnih omrežjih tako potrdil Floyd ...

... Conor pa malce drugače, bolj provokativno:

 

THE FIGHT IS ON.

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Ne spreglejte