Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 12. 2023,
17.34

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

evropsko prvenstvo Janja Šegel plavanje

Petek, 8. 12. 2023, 17.34

4 mesece, 3 tedne

EVROPSKO PRVENSTVO V PLAVANJU, KRATKI BAZENI, OTOPENI

Janja Šegel polfinale končala na 13. mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Janja Šegel | Janja Šegel je na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih nastope na 100 metrov hrbtno končala na 13. mestu. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Janja Šegel je na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih nastope na 100 metrov hrbtno končala na 13. mestu.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Plavalka ravenskega Fužinarja Janja Šegel je na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Otopeniju osvojila 13. mesto na 100 m hrbtno. Z 59,39 je bila tri stotinke sekunde hitrejša kot v jutranjih kvalifikacijah, uvrstitev med deseterico pa je zapravila z nekaj slabšim prihodom v cilj.

"Za mano je polfinalni nastop na 100 hrbtno. Z uvrstitvijo na 13. mesto sem zadovoljna. Z rezultatom pa ne najbolj. Začela sem hitro, na koncu mi je malo zmanjkalo moči. Jutri me čaka 200 m prosto. Želim si odplavati rezultat, ki bo zadoščal za polfinale, za naprej bomo pa videli," je v izjavi za Plavalno zvezo Slovenije dejala Šeglova.

"Janja je šla popoldan na vse ali nič. Na žalost je zadnjih 25 zaradi prehitrih prvih 25 metrov preveč popustila. Tako sva se dogovorila. Bova pa posvetila hrbtni tehniki v nadaljevanju njene kariere več časa in mislim, da se bo to tudi poznalo na njenih končnih rezultatih na 100 in 200 hrbtno," pa je nastop varovanke ocenil Matija Medvešek.

Veliko bolj živahno bo v slovenskem taboru v soboto dopoldne. Nežo Klančar čaka tekma na 50 m delfin, Janjo Šegel in Katjo Fain na 200 m prosto ter Taro Vovk in Tino Čelik na 50 m prsno.

Britanec nedaleč od rekorda, drugi naslov za Švicarja

Prireditelji so podelili sedem kompletov kolajn. Na 200 m mešano je izjemen izid dosegel Britanec Duncan Scott, ki je z 1:50,98 le za dobro desetinko sekunde zgrešil evropski rekord. Francozinja Beryl Gastadello je osvojila krono na 100 m prosto, njen rojak Mewen Tomac je zmagi na 50 m hrbtno dodal še zlato na 100-metrski razdalji.

Noe Ponti je osvojil drugo zlato. | Foto: Guliverimage Noe Ponti je osvojil drugo zlato. Foto: Guliverimage

Z 2:16,09 je bila razred zase na 200 m prsno Nizozemka Tes Schouten. Drugo zlato je osvojil tudi Švicar Noe Ponti, ki je bil po 100 metrih delfin boljši še na enkrat daljši razdalji. Za evropskim rekordom Madžara Laszla Ceha je z 1:49,71 zaostal 71 stotink. Nizozemka Kira Toussaint je ob zmagi na 50 m hrbtno za lastnim evropskim rekordom s 25,82 zaostala za 22 stotink.

Preberite še:

Neža Klančar
Sportal Rekord slovenskih deklet
Neža Klančar
Sportal Neža Klančar v finale z državnim rekordom
Katja Fain
Sportal Brez izgovorov tri Slovenke v boj vsaj za finale
Ne spreglejte