Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
27. 9. 2016,
10.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

UFC 205 UFC Eddie Alvarez Conor McGregor

Torek, 27. 9. 2016, 10.40

6 let, 7 mesecev

UFC 205

Glavna borba spektakla v New Yorku bo ...

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
Conor McGregor in Nate Diaz | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Uradno je. Na spletni strani UFC so objavili glavno borbo večera na dogodku UFC 205, ki bo 12. novembra v Madison Square Garden v New Yorku. To bo dvoboj med Ircem Conorjem McGregorjem in Američanom Eddijem Alvarezom, ki se bosta udarila za naslov svetovnega prvaka v lahki kategoriji.

Irski zvezdnik mešanih borilnih veščin bi v primeru zmage postal sploh prvi borec v zgodovini, ki bi bil lastnik pasov za naslov UFC prvaka v dveh težnostnih kategorijah. McGregor je namreč že postal prvak peresne kategorije, ko je decembra lani v 13 sekundah končal več kot desetletno vladavino Brazilca Josa Alda.

Irec je v nadaljevanju izzval takratnega svetovnega prvaka v lahki kategoriji Rafaela dos Anjosa, ki se je nekaj dni pred borbo poškodoval in vodstvo UFC je za njegovo zamenjavo izbralo Nata Diaza, s katerim sta v zadnjem letu uprizorila dva nepozabna dvoboja.

Marca je v drugi rundi ameriški borec, ki ga ni nihče resno jemal, poskrbel za senzacijo, Irec pa se mu je konec avgusta po epskem boju in petih krvavih rundah uspel maščevati in spet postati hit UFC.

Alvarez izbral Irca

Oba dvoboja z Diazom sta potekala v velterski kategoriji, zdaj pa je Irec za razred spustil letvico in poskušal napasti tudi lahko kategorijo. Njegov novembrski nasprotnik bo odlični ameriški borec Eddie Alvarez, ki je julija s prestola lahke kategorije vrgel ravno dos Anjosa in pokazal, da gre za izjemnega borca. Za tihega morilca, kakršen je vzdevek Alvareza, se je najprej govorilo, da se bo v New Yorku pomeril s še vedno neporaženim Rusom Khabibom Normagomedovom, a je Američan ta dvoboj odklonil, saj si je neizmerno želel borbe z Ircem.

Kako tudi ne, tudi če izgubi, se bo snidenje z irskim borcem odražalo predvsem na debelini njegove denarnice.

McGregor vs. Alvarez - dvoboj, ki ga ne smete zamuditi:

Ne spreglejte