Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
16. 1. 2012,
18.46

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ameriški nogomet

Ponedeljek, 16. 1. 2012, 18.46

8 let, 1 mesec

Giants: Zdaj je prišel naš čas

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V rednem delu sezone so za 15 zmag igrali šampionsko, a v končnici lige NFL odloča ena sama tekma. Branilci naslova Packers so odigrali slabo in sanj o novem Super Bowlu je konec.

San Francisco 49ers proti New York Giants in New England Patriots proti Baltimore Ravens. To sta finalna para konferenc lige NFL, ki bosta v nedeljo odločila udeleženca Super Bowla XLVI, ki bo prvo februarsko nedeljo v Indianapolisu. Med štiri najboljše se niso uvrstili niti rekorderji po jardaži iz rednega dela New Orleans Saints niti branilci naslova Green Bay Packers. Slednje so v noči na ponedeljek Giants povsem razorožili (37:20) in po 15 zmagah in enem samem porazu v rednem delu poslali na predčasne počitnice.

"Naša obramba je zadnjih nekaj tednov fantastična. To je naredilo ključno razliko. Lahko se zanašamo nanjo. Tokrat ni le igrala odlično, ukradla je tudi nekaj žog," je Justina Tucka, Jasona-Pierra Paula, Osija Umenyioro in kolege v obrambi pohvalil glavni trener New Yorka, Tom Coughlin. Izsilili so tri "fumble" in ob koncu Aaronu Rodgersu še prestregli podajo (na 16 tekmah rednega dela sezono so imeli Packers le šest "fumblov"). "Zelo slabo smo ravnali z žogo. To ni bila naša igra," je strnil trener poražene ekipe, Mike McCarthy. Aaron Rodgers, MVP lanskega Super Bowla, je dodal: "V rednem delu sezone smo imeli šampionsko ekipo, tokrat pa nismo igrali dobro. Premagala nas je ekipa, ki je odigrala mnogo bolje. Težko mi je. Nisem si mislil, da se bo nocoj vse končalo. Mislim sem, da imamo dobre možnosti. Verjel sem v ekipo."

New York Giants, ki so se z devetimi zmagami v končnico uvrstili v zadnjem krogu rednega dela, so kar naenkrat postali glavni favorit za osvojitev Super Bowla. Za zdaj se ponavlja zima 2008. Takrat so se v končnico uvrstili kot "wild card", v pravem času so prišli v vrhunsko formo (v napadu, predvsem pa v obrambi) in na poti do Super Bowla izločili Packers. Za sedmi naslov v klubski zgodovini (tretjega v dobi Super Bowlov) so pred štirimi leti premagali tisto sezono nepremagljive Patriots. Se bo zgodovina ponovila?

"Vemo, da smo dobra nogometna ekipa in imamo odlično obrambo. Morda tega nismo pokazali v rednem delu, a to ni pomembno. Odloča končnica in ta hip igramo, tako kot se spodobi," poudarja Osi Umenyiora, ki je zaradi poškodbe izpustil več tekem rednega dela, to nedeljo pa dvakrat na zadnjo plat podrl Rodgersa. Justin Tuck se je v izjavi obrnil proti Packersom, češ da se nimajo česa sramovati, da je pač prišel čas Giantsov: "Aaron in njegov napad je imel izjemno sezono. Vedeli smo, da bomo morali tu igrati svojo najboljšo igro in mislim, da smo jo. Mislim, da se jim ni treba ničesar sramovati, zdaj je pač prišel naš čas."

Finalni tekmi sta na sporedu v nedeljo 22. januarja. Ravens v Bostonu gostujejo ob 21.00 po srednjeevropskem času, Giants pa v San Franciscu pol ure čez polnoč (v noči na ponedeljek 23.)

Ne spreglejte