Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
21. 2. 2017,
11.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Freddie Roach

Torek, 21. 2. 2017, 11.38

6 let, 7 mesecev

Freddie Roach: Mayweather je favorit, a vnaprej ne bi odpisal McGregorja

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Freddie Roach | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Freddie Roach, nekdanji boksar, zdaj pa eden najboljših boksarskih trenerjev na svetu, je z javnostjo delil svoj pogled o morebitnem superdvoboju med kraljem UFC Conorjem McGregorjem in enim najboljših boksarjev vseh  časov Floydom Mayweatherjem.

Čeprav se še zdaj zdi skoraj neverjetno, da bi se borba med omenjenima sploh zgodila, je raznih namigov in rumenih novic o sanjskem dvoboju vsak dan več. Floyd Mayweather je prepričan, da se bo dvoboj, ki si ga vsi želijo videti, tudi zgodil.

Boksarski svet je prepričan, če pride do tega obračuna, irski MMA-borec nima niti najmanjših možnosti, a eden najboljših boksarskih trenerjev Freddie Roach, ki je treniral in še trenira številne boksarske zvezde, je prepričan, da je Conor McGregor vseeno Conor McGregor.

Ima Conor McGregor v dvoboju po boksarskih pravilih kakšno možnost proti Floydu Mayweatherju?

  • Da.
    25,76 %
    136 glasov
  • Ne.
    74,24 %
    392 glasov
Oddanih 528 glasov

Eden redkih s takim mišljenjem

''Dejstvo je, da je Floyd izjemen boksar. Izjemen je pri udarcih, še boljši pa v obrambi. Zelo težko ga je zadeti. Conor bi potreboval veliko časa, da bi bil pripravljen za tak boksarski obračun,'' je za mmajunkie.com dejal Freddie in dodal: ''Je pa tudi res, da lahko že en udarec spremeni vse, zato McGregorja ne bi vnaprej odpisal. Mayweather je favorit, a Conor se ne boji nikogar. Ne boji se napadati in udarja zelo močno.''

Boksarska pravila in velterska kategorija

Conor McGregor in upokojeni in neporaženi boksar Floyd Mayweather naj bi se pomerila v boksarskih pravilih in na Američanovo zahtevo v velterski kategoriji (do 66,7 kg), kar po MMA pravilih za Irca pomeni peresno kategorijo. Trenutno je svetovni UFC-prvak v lahki kategoriji (do 70,3 kg).

Zbadanje McGregorja in Mayweatherja:


Še zdaj je v dvomih

Tako Conor McGregor kot Floyd Mayweather sta prepričana o zmagi. | Foto: Getty Images Tako Conor McGregor kot Floyd Mayweather sta prepričana o zmagi. Foto: Getty Images Roach je bil pred časom eden tistih, ki je bil prepričan, da tega dvoboja ne bo, a je spremenil mnenje o tem. ''Pred leti sem poskušal organizirati dvoboj med UFC borcem Andreiem Arlovskim in enim izmed bratov Kličko, a mi je lastnik UFC Ari Emanuel dal hitro vedeti, naj na to hitro pozabim. A zdaj so drugi časi. Kot kaže, gre res v smeri, da bomo res videli ta dvoboj.''

Dodajmo, da se je Roach pred dnevi srečal z Mayweatherjem, ki mu je svetoval, da naj Ircu, če ga bo ta prosil za pomoč, pomaga pri pripravi na veledvoboj. ''Floyd mi je dejal, 'ko se bomo dogovorili, bi rad, da mu pomagaš. Vsi bomo veliko zaslužili','' je za MMA Hour obisk neporaženega boksarja potrdil Roach.

Roach meni, da McGregorju v boksu veliko manjka in da se dozdajšnjih poskusih pri spariranju s profesionalnimi boksarji ni pretirano izkazal. Sam meni, da bi potrebovali več let, da bi bil Irec res pripravljen za boksarski obračun, a dejstvo je, da toliko časa, če bo sploh imel priložnost za to, ne bo imel.

McGregor na treningih zamenjal rokavice

Ne spreglejte