Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
30. 4. 2015,
17.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Manny Pacquiao Floyd Mayweather boks Freddie Roach

Četrtek, 30. 4. 2015, 17.12

8 let

Če ne "kurita" boksarja, olje na ogenj prilivata njuna trenerja

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred sobotnim epskim boksarskim dvobojem, ki ga mnogi brez sramu označujejo za dvoboj stoletja, je bilo na sporedu soočenje boksarjev. Tudi tokrat nismo videli čustvenih izpadov tekmecev.

Na prav dolgočasni novinarski konferenci, na kateri so hoteli vsi povedati nekaj misli in biti del tako pomembnega dogodka, od sponzorjev od predstavnikov HBO in Showtima, tudi predsednik kompleksa MGM in še številni drugi, je trajalo kar nekaj časa, da sta besedo dobila tista, zaradi katerih je prišlo na stotine novinarjev z vsega sveta.

Čeprav so si vsi želeli, da bi boksarja tokrat končno postregla s kakšno čustveno izjavo, usmerjeno proti nasprotniku, so novinarji spet ostali praznih rok. Oba boksarja sta se zahvaljevala Bogu za vse, po njunih besedah brez njega namreč tega dvoboja ne bi bilo mogoče izvesti. Filipinec je v svojem govoru dejal tudi, da samo Bog ve, kako bo potekal sobotni dvoboj: "Izida sobotnega spektakla ne more napovedati nihče, samo Bog. Z njegovo pomočjo lahko premagam Mayweatherja, o tem sem prepričan."

Pred tem dvobojem nismo videli še niti črke T od za vse borilne športne tako značilnega "trash talka", a za to obstaja dober razlog. Za dvoboj vlada tako veliko zanimanje, da nepotrebne žaljivke na račun nasprotnika niso potrebne. Mayweather je še enkrat poudaril, da je to zanj le posel, in pozval vse, da si zagotovijo pravico za ogled dvoboja, saj jim ne bo žal: "Tako pripravljen še nisem bil, videli boste pravega Mayweatherja."

Enako velja za Mannyja: "Čeprav nisem favorit, se počutim dobro. Če je za Floyda vse samo posel, si sam želim, da bi gledalci videli spektakularno boksarsko predstavo in dobili tisto, za kar so plačali. To si zaslužijo. Počutim se kot pred desetimi leti, tega nisem občutil že dolgo časa, počutim se drugače kot na nekaj zadnjih dvobojih. Sem sproščen in samozavesten."

Zanimivo je bilo tudi soočenje pred bojem, ko si borca nepremično zreta iz oči v oči, nemalokrat si tudi kakšno zabrusita, tokrat pa je bilo vse skupaj videti kot slaba šala. Če je Američan še ohranil resen obraz, se je vedno nasmejanemu Filipincu na obrazu hitro narisal nasmešek. A ne tisti poniževalen in škodoželjen, pač pa v slogu, "kaj počnem, saj nisem klovn". Videti je bilo, kot da je vse skupaj Mannyju kar malce odveč.

Trenerja provocirala

Veliko bolj kot sama boksarja sta tisti žar in željo po zmagi, vsaj navzven, ne dvomimo, da si tudi boksarja neizmerno želita zmago, pokazala trenerja Floyd Mayweather starejši in Freddie Roach.

"Še vedno dvomim, da se bo Mayweather v soboto sploh prikazal v MGM Grand. Ne mislim, da se kateri od njiju česa boji, a dejstvo je, da si Floyd tega dvoboja ni želel. Ne razumem, zakaj je tako tiho. Čudno se vede," je ekipo Mayweatherja izzval Roach, ki je bil sedemkrat izbran za najboljšega trenerja leta. Bil je tudi trener Oscarja de la Hoye, ko ga je Money premagal leta 2007.

"Ne skrbite, tam bom. Ni se mi treba napihovati in podžigati vsega skupaj. To sem počel včasih, a pri tem dvoboju to ni potrebno, dvoboj se je prodal sam," je Roachu odgovoril še vedno neporaženi boksar, ki je do zdaj dobil vseh 47 dvobojev med profesionalci.

V nadaljevanju dogodka je "skočil" še starejši Mayweather. "Pacquiao ni v dobrem položaju. Ne zna udariti. Menim, da bo šlo za enosmerni boksarski obračun, na katerem bo Manny zaspal. Lahko noč, Manny," je dejal 62-letni trener in nadaljeval: "Ko mu bo Floyd zlomil čeljust, bo trajalo nekaj časa, preden se bo vrnil. Ko bo dvoboja konec, bo lahko srebal samo juho."

Ne spreglejte