Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 4. 2008,
11.05

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 4. 2008, 11.05

8 let, 1 mesec

Debevec 40. z zračno puško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski strelec Rajmond Debevec je nastope na tekmi svetovnega pokala v Pekingu, ki je tudi pripravljalno tekmovanje za poletne olimpijske igre, začel s 40. mestom z zračno puško.

V prvi moški puškarski disciplini tekme svetovnega pokala v Pekingu je z zračno puško za desetinko kroga zmagal olimpijski zmagovalec iz Aten, domačin Qinan Zhu, ki se je na prvo mesto prebil z najboljšim dosežkom v finalu. Pred finalnim nastopom je bil šele na petem mestu. Drugo mesto je zasedel Američan Matthew Emmons, tretji pa je bil Indijec Gagan Narang. Debevec, ki se je letos pripravljal in treniral predvsem z malokalibrsko puško, je z zračno dosegel 591 krogov in končal na 40. mestu, za finale je bilo potrebno doseči 596 krogov.

Na svetovnem pokalu v Pekingu z zračnim in MK orožjem ter streljanju na leteče tarče, ki je tudi predolimpijski testni turnir, nastopa v 15 olimpijskih disciplinah več kot 900 tekmovalcev iz 92 držav. V kitajski prestolnici nastopajo vsi najboljši strelci in strelke, ki imajo že izpolnjene olimpijske norme, večina držav pa ima na tem tekmovanju tudi še zadnja izbirna tekmovanja za končno določitev tekmovalcev za OI. Od slovenskih tekmovalcev je v Pekingu samo Debevec, ki ima izpolnjeno olimpijsko normo; 18. aprila bo nastopil še z MK puško 60 leže, dva dni kasneje pa z MK puško v trojnem položaju 3x40.

Vsi olimpijski strelski objekti so že v celoti zgrajeni in usposobljeni za tekmovanja. V kompleksu se nahaja malokalibrsko strelišče z 80 strelskimi mesti, zračno strelišče s 80 strelskimi mesti, 25-metrsko strelišče za MK pištolo z 12 skupinami tarč, dvorana za finalne nastope z MK in zračnim orožjem ter šest strelišč na leteče tarče.

V Pekingu bodo med svetovnim pokalom razglasili tudi najboljša strelca in strelko za leto 2007 po izboru športnih novinarjev. Pri ženskah je največ glasov dobila 29-letna kitajska strelka z MK pištolo Ying Chen, pri moških pa 26-letni Ciprčan George Achilleos, tekmovalec na leteče tarče v disciplini skeet. Visoko se je s petim mestom uvrstil tudi Debevec, ki so ga za najboljšega izbrali v letih 1991 in 1993.

Ne spreglejte