Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 2. 2024,
15.46

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Deni Kožul Peter Hribar Darko Jorgić Darko Jorgić Namizni tenis

Sreda, 21. 2. 2024, 15.46

2 meseca

Namizni tenis, Busan, ekipno svetovno prvenstvo

Danci v osmini finala premočni za slovensko ekipo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Darko Jorgić | Dve točki je Sloveniji priboril Darko Jorgić. | Foto worldtabletennis.com

Dve točki je Sloveniji priboril Darko Jorgić.

Foto: worldtabletennis.com

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je izgubila dvoboj osmine finala na ekipnem svetovnem prvenstvu v Busanu. S 3:2 je bila boljša Danska, ki si je osmino finala priborila po dodatni kvalifikacijski tekmi z Madžari.

Za Slovenijo je obe točki dobil Darko Jorgić, ki je najprej premagal Tobiasa Rasmussena s 3:0, potem pa še Andreasa Linda s 3:1.

Peter Hribar pa je z Lindom izgubil z 1:3, nato je poraz doživel še Deni Kožul, s 3:1 je bil boljši Jonathan Groth. V petem dvoboju pa je Hribar igral s Tobiasom Rasmussenom in po hudem boju klonil z 2:3.

V četrtfinalu bodo Danci v četrtek igrali z domačo reprezentanco Južne Koreje, preostali pari pa so Kitajska - Japonska, Francija - Portugalska in Tajvan - Nemčija.

Slovenija je predtekmovanje sicer končala na prvem mestu v svoji skupini 7, potem ko je premagala Singapur s 3:1, Brazilijo s 3:1, Kanado s 3:0 in Malezijo s 3:0.

S tem si je zagotovila neposredno uvrstitev v osmino finala, medtem ko so Danci, drugi v skupini 4, za dvoboj s Slovenijo najprej v dodatni tekmi premagali tretjo ekipo skupine 1 Madžarsko s 3:1.

Najbolj boleč poraz do zdaj

Peter Hribar: Verjamem, da se nam bo vse to poplačalo v prihodnje. | Foto: worldtabletennis.com Peter Hribar: Verjamem, da se nam bo vse to poplačalo v prihodnje. Foto: worldtabletennis.com "Zagotovo je to najbolj boleč poraz do zdaj. Imel sem vse v svojih rokah, 9:7 v četrtem nizu ob mojem vodstvu z 2:1, a na koncu žal ni bilo dovolj. Ekipi lahko rečem samo kapo dol, dihali smo en za drugega in se res približali četrtfinalu. Kapo dol Darku, ki je bil znova igralec, na katerega smo se lahko zanesli vsako tekmo. Deni je pokazal tudi zelo dobro igro in zmagal na pomembnih tekmah, da smo se uvrstili med najboljših 16. Zagotovo danes ne bo enostavno, vendar pa gremo dalje in verjamem, da se nam bo vse to poplačalo v prihodnje," v pogovoru za Namiznoteniško zvezo Slovenije svojega razočaranja ni skrival 24-letni Hribar.

"Danska je zmagala zasluženo, imela je tudi malce več sreče"

"Imeli smo možnosti za zmago, žal nam je danes ušla. Ampak najprej moram reči, da sem ponosen, kako se je celotna ekipa danes borila od začetka do konca. To zadnjo tekmo smo bili res kot prava ekipa, na klopi glasni, dali svoj maksimum, se borili od začetka do konca, tudi ko smo bili v zaostanku. Na žalost se nam ni izšlo, Danska je zmagala zasluženo, imela je tudi malce več sreče, ampak to je šport. Osebno sem prvi dvoboj odigral zelo prepričljivo, Rasmussen ni imel nobenih možnosti, da bi prišel do zmage. Ves čas sem bil agresiven in tudi taktično tekmo dobro odigral. Tekme z Lindom so vedno 50:50, gre za igralca med prvih 30 na svetu, tako da sem se moral potruditi in biti od začetka do konca osredotočen na vsako točko. Vedel sem, da moram premagati oba svoja nasprotnika, da ostanemo v igri za napredovanje, ampak kot rečeno, se ni izšlo. Uvrstili smo se med 16 najboljših reprezentanc na svetu, za kaj več se nam ni izšlo in iskreno upam, da se po lestvici uvrstimo na OI v Pariz, kar je bil naš osnovni cilj," je po tekmi z Danci dejal Jorgić.

"Še nekaj časa ne bom prežvečila tiste minute odmora"

Selektorica Andreja Ojsteršek Urh obžaluje minuto odmora. | Foto: Grega Valančič/Sportida Selektorica Andreja Ojsteršek Urh obžaluje minuto odmora. Foto: Grega Valančič/Sportida "Veliko smo razmišljali o tem, v kakšni postavitvi začeti tekmo, kajti nasprotne ekipe se v glavnem osredotočajo le na Denija in Petra, proti Darku pa lahko igrajo brez pritiska. Verjetno, pa še nekaj časa ne bom prežvečila tiste minute odmora pri Petrovem vodstvu z 9:8 v četrtem nizu, čeprav sam pravi, da je bil v tistem trenutku izgubljen in da jo je potreboval. Isto so dejali tudi ostali fantje, ampak kaj, ko je nasprotnik v tistem delu odigral boljše in za razliko od Petra zadel tja, kamor je želel," je po porazu svojih izbrancev dejala selektorica Andreja Ojsteršek Urh, ki je nekaj besed namenila tudi morebitni uvrstitvi na OI v Pariz.

"Tu so že zaokrožila imena šestnajstih držav, ki naj bi igrale v Parizu. Na tem seznamu smo tudi mi, ampak uradna lestvica bo prišla ven šele v začetku marca, zato ne bi želela ničesar prehitevati. Seveda bi bilo lepše, če bi se uvrstili v četrtfinale in bi s tem odpadli vsi dvomi, toda uvrstitev med najboljših 16 je očitno trenutno naša realnost. Mislim pa, da smo s tem dosegli najboljšo uvrstitev na ekipnih svetovnih prvenstvih, kar je tudi lep uspeh, ki bo še toliko večji, če bo to dovolj tudi za odhod na olimpijske igre."

Preberite še:

namizni tenis
Sportal Slovenci v osmini finala z Dansko ali Madžarsko
Darko Jorgić Ljubljana 2023
Sportal Slovenci za konec skupinskega dela boljši še od Malezije
Darko Jorgić
Sportal Slovenski namiznoteniški igralci že v osmini finala SP
Ne spreglejte