Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 3. 2019,
11.45

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

1

Natisni članek

Conor McGregor UFC Dana White

Torek, 26. 3. 2019, 11.45

5 let, 1 mesec

Conor McGregor

Nori Irec šokiral z zapisom, Rus mu je hitro odgovoril #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

1

Conor McGregor 1 | Conor McGregor je napovedal svojo upokojitev. | Foto Reuters

Conor McGregor je napovedal svojo upokojitev.

Foto: Reuters

Conor McGregor, irska UFC-zvezda, je brez kakršnegakoli opozorila sporočil, da se poslavlja. Kot je napisal, se ne bo več boril v MMA in se raje posvetil drugim stvarem. Pred dnevi se je veliko govorilo o tem, da se bo v akcijo vrnil julija, a kot kaže, ne bo nič iz tega.

Irec je novico, da ga ne bomo več gledali v oktagonu, sporočil prek Twitterja: "Odločil sem se, da se bom športno upokojil oziroma da se ne bom več boril v mešanih borilnih veščinah. Vsem svojim starim kolegom želim vse dobro še naprej v tekmovanju. Zdaj se bom pridružil svojim prijateljem, ki že uživajo v pokoju. Prijatelji, pina colada na moj račun," je zapisal 30-letni The Notorious.

Se bo Conor McGregor res upokojil?

  • Da.
    17,24 %
    45 glasov
  • Ne.
    82,76 %
    216 glasov
Oddanih 261 glasov

To se je zgodilo le nekaj ur po intervjuju v oddaji The Tonight Show, ki jo vodi Jimmy Fallon. "Pogovarjamo se za julij, bomo videli, kaj se bo zgodilo. Borilni svet je nor svet, a sporočam navijačem, da sem v formi in pripravljen," je v oddaji dejal McGregor.

Intervju v The Tonight Show:

White meni, da je vse skupaj smiselno

Nihče ga ne jemlje resno, ne nazadnje je o upokojitvi govoril že pred dvema letoma, a se nato v šestih mesecih dvakrat boril. Še najbolj mu verjame predsednik UFC Dana White. "Ima dovolj denarja za upokojitev. Njegov viski podira vse rekorde. Če bi bil sam na njegovem mestu, bi storil enako," je za MMA Junkie dejal White.

Rus je bil premočen za malce zarjavelega Irca. | Foto: Reuters Rus je bil premočen za malce zarjavelega Irca. Foto: Reuters

Nurmagomedov ga je odpihnil

Nori Irec, kot mu radi rečejo zaradi njegove neposrednosti in njegovega dobro namazanega jezika, se je nazadnje boril avgusta v Las Vegasu, ko ga je na UFC 229 v četrti rundi v predajo prisilil Rus Habib Nurmagomedov. Po dvoboju se je v oktagonu vnel hud prepir, pele so celo pesti. Tako Rus kot Irec sta prejela kazen. McGregorju se ta izteče v začetku april, ruskemu borcu pa ravno julija.

''V džungli je lahko samo en kralj. Samo en," se je na upokojitev Irca odzval Nurmagomedov.

Conor McGregor, Habib Nurmagomedov
Sportal Noro: Rus ponižal Irca, nato pa se je začelo! #video #foto
Habib Nurmagomedov Conor McGregor
Sportal Odločitev je padla: huda kazen za Rusa, Ircu se smeji #video

V UFC debitiral leta 2013, pokati pa je začelo leta 2015

McGregor je v najmočnejši UFC-organizaciji debitiral leta 2013, ko je v Stockholmu že v prvi rundi premagal Marcusa Brimagea. Potem je nanizal še štiri zmage, kar mu je prineslo priložnost za svetovni naslov v peresni kategoriji. Čeprav ga v dvoboju s kraljem te kategorije, Brazilcem Josejem Aldom, nihče ni jemal resno, je Alda nokavtiral že po 13 sekundah in si naslov UFC-prvaka priboril v rekordnem času.

Boksala sta pol ure. Dobiti sto milijonov dolarjev v 30 minutah ni slabo, kajne? | Foto: Reuters Boksala sta pol ure. Dobiti sto milijonov dolarjev v 30 minutah ni slabo, kajne? Foto: Reuters

Prejel sto milijonov dolarjev

Od takrat je postal prvi obraz tega športa, kar mu je v nadaljevanju kariere prineslo tudi boksarski dvoboj s Floydom Mayweatherjem. Čeprav Irec ni imel nobenih možnosti, je za ta dvoboj prejel kar sto milijonov ameriških dolarjev, kar je številka, o kateri lahko navadni borci v MMA le sanjajo.

Omenimo še, da je McGregor postal prvi UFC-borec, ki je bil istočasno prvak v dveh težnostih kategorijah. Po pasu v peresni je leta 2016 premagala Eddieja Alvareza in postal še kralj lahke kategorije. Oba šampionska pasova mu je kasneje UFC zaradi neaktivnosti vzel. 

Preberite še:

Conor McGregor
Sportal Aretirali so Conorja McGregorja. Navijaču je vzel telefon in ga razbil. #video
Ne spreglejte