Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 12. 2015,
21.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Martin Bau plavanje Anja Klinar

Nedelja, 13. 12. 2015, 21.08

8 let

Bau še zelo solidno na 400 m prosto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Plavalec mariborskega Branika Martin Bau je tudi drugi dan mednarodnega mitinga v domačem bazenu potrdil odlično formo in s 3:51,95 dosegel enega boljših izidov na tekmi.

"Danes sem bil enako motiviran in pripravljen na ta start, a me je včerajšnji nastop fizično zelo izčrpal. Tam sem res dal vse od sebe in v finišu se je videlo posledice. Seveda pa sem zadovoljen, saj sem na 100 metrih začel hitreje od osebnega rekorda, dobro sem obrnil na 200 metrih in razen zadnjih 50 metrov je bilo vse OK, le na koncu me je malo pobralo. Če ne, bi tudi danes lahko plaval osebni rekord. A moram biti zadovoljen, saj formo zdaj držim že 10 dni in prav veseli me, da si bom malo lahko oddahnil," je po tekmi povedal Bau, ki bo zdaj zastavil delo za majsko EP.

Ženska tekma na 400 m prosto je ponudila zanimiv troboj slovenskih reprezentantk, v katerem je favorizirana Tjaša Oder na koncu vendarle strla odpor žilavih tekmic, v boju za drugo mesto pa je ura v dvoboju med Gajo Natlačen in Špelo Bohinc, ta si je v soboto priplavala normo za evropsko prvenstvo in status polnopravne reprezentantke, odločila v prid Bohinčeve. "Na 800 m prosto bi morda lahko šla kakšno sekundo hitreje in že zdaj dosegla normo za Rio, a vseeno sem zelo zadovoljna z nastopi tukaj. Tisto normo mislim, da bom lahko dosegla sproti na enem od mitingov ali pa v Londonu. Vidi pa se, da sem kar malo utrujena, a vseeno sem se v obeh nastopih približala osebnim rekordom, kar je potrditev, da lahko dosežem še veliko več," je bila tik pred prazniki zadovoljna Odrova.

Klinarjeva v odlični formi

Odlično formo je potrdila tudi Klinarjeva, ki je danes zmagala na 200 m delfin. "Zadovoljna sem s formo tukaj, saj na tem mitingu še nikoli v življenju nisem bila tako hitra, kar potrjuje, da sem bila v dobri formi tudi na EP, a zaradi zdravstvenih težav nisem mogla pokazati vsega, kar sem bila sposobna. Seveda pa je na takem mitingu težko nastopiti, ko je glavna tekma mimo. Moj cilj ostajajo olimpijske igre in treningi bodo zdaj usmerjeni v to," pa je nastope ocenila Klinarjeva in bila posebej vesela sobotnega osebnega rekorda na 50 m prosto, saj vsak tak rekord jemlje kot potrditev dobrega dela.

Zelo soliden je bil tudi izid Roberta Žbogarja 1:59,34 na 200 m delfin, ki ga je ugnal Madžar Bence Biczo. "Tukaj sem predvsem treniral način plavanja, enaka naloga pa me čaka prihodnji teden na Madžarskem. Normo za olimpijske igre bom lovil v Londonu, čeprav tudi današnji izid pod dvema minutama ni bil slab," je dejal Gorenjec.

Na 100 m prosto je zanesljivo zmagala Velenjčanka Nastja Govejšek. Normo za člansko reprezentanco je na 100 m prsno lovila tudi mladinka Ljubljane Tara Vovk, ki pa se je morala zadovoljiti z dobro tekmo in drugim mesto za Ukrajinko Olgo Tovstogan. Ava Schollmayer je še vedno korak od izidov, ki jih je že kazala, izid 30,25 na 50 m hrbtno pa je še vedno sekundo prepočasen, da bi se ta mlada Ljubljančanka vrnila v člansko reprezentanco. Na 50 m delfin je slavila mlada Neža Klančar, ki je ugnala tudi izkušeno Anjo Klinar, ta v sprintih nastopa redko, in klubsko sotekmovalko Katjo Hajdinjak.

Mariborčan Voito Vodenik, ki pa zdaj trenira v Triglavu, je bil najhitrejši na 200 m hrbtno, na 400 m mešano sta bila najboljša Radovljičanka Tjaša Pintar in plavalec Ljubljane Nejc Jurjevčič, na 1500 m prosto pa Radovljičanka Špela Perše.

Ne spreglejte