Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 11. 2019,
19.26

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Evan Holyfield Las Vegas boks Sergej Kovalev Saul Alvarez

Nedelja, 3. 11. 2019, 19.26

4 leta, 5 mesecev

Mehičan odpravil Rusa

Alvarez svetovni prvak v treh težnostnih kategorijah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Canelo | Foto zajem zaslona

Foto: zajem zaslona

Mehiški boksarski as Saul Alvarez je sinoči v Las Vegasu v ZDA s spektakularnim nokavtom v 11. rundi premagal Rusa Sergeja Kovaleva in mu odvzel pas svetovnega prvaka lahke težke kategorije organizacije WBO. Alvarez, bolj znan pod vzdevkom Canelo (cimet), ima zdaj v lasti šampionske pasove v kar treh težnostnih kategorijah.

Septembra leta 2017 je Alvarez premagal Kazahstanca Genadija Golovkina in se okitil s šampionskimi pasovi WBC, WBA, IBF in IBO v srednji kategoriji (do 73,57 kg), nato je decembra lani Britancu Rockyju Fieldingu vzel pas združenja WBA v super srednji kategoriji (76,2 kg), sinoči je v svojo bogato zbirko dodal še naslov svetovnega prvaka v lahki težki kategoriji (79,38 kg). To pa ni vse, leta 2013 je naslov prvaka osvojil tudi v supervelterski kategoriji, kar ga uvršča v elitni klub najboljših boksarjev.

Konec v 11. rundi

36-letni Rus Kovalev je drugič branil naslov prvaka, ki ga je osvojil februarja letos, ko je premagal Kolumbijca Eleiderja Alvareza, in se moral od njega posloviti. Canelo je kljub debiju v lahki težki kategoriji veljal za velikega favorita, a se je moral za zmago pošteno potruditi.

Trde in pretežno izenačene borbe je bilo konec v 11. rundi, ko je Canelo tekmeca ujel s silovitim levim krošejem in se veselil svoje 36. zmage z nokavtom. Na računu ima 29-letni Mehičan zdaj 53 zmag in le en poraz, Kovalev je doživel četrti poraz v karieri, ob teh ima 34 zmag. "Trajalo je morda nekoliko dlje, kot smo pričakovali, a sem se držal načrta in končalo se je tako, kot sem si želel," je po zmagi povedal Canelo.

Debitant Holyfield

Prvi poklicni dvoboj je odboksal 22-letni Američan Evan Holyfield, sin nekdanjega svetovnega prvaka težke kategorije Evanderja Holyfielda. Evan je v srednji kategoriji s tekmecem Nickom Winsteadom opravil v le 16 sekundah.

Preberite še:

Boks Rio 2016
Sportal Boks bo na OI 2020 deležen novega sistema točkovanja
Staša Lipnik
Sportal Slovenija ima kar dva svetovna prvaka v kikboksu
Marcel More
Sportal "Šport ti da neko podlago, da se znaš v ključnem trenutku pravilno odločiti, da pravilno odreagiraš"
Ne spreglejte