Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 7. 2020,
10.08

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,16

2

Natisni članek

Valentino Rossi MotoGP

Ponedeljek, 27. 7. 2020, 10.08

3 leta, 9 mesecev

Valentino Rossi

Valentino Rossi: Jeb***, pa ne tako!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,16

2

Valentino Rossi | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V nedeljo je v elitnem razredu MotoGP potekala velika nagrada Andaluzije, kjer se je Valentino Rossi po dolgem času zavihtel na zmagovalni oder (3. mesto). Veteran tega športa je po dirki razkril, kaj vse se je dogajalo v njegovi garaži. Ni mu bilo lahko in spraševal se je, ali bi bilo morda bolje, da bi ostal doma.

To so bile za Valentina Rossija 199. stopničke v razredu MotoGP. | Foto: Gulliver/Getty Images To so bile za Valentina Rossija 199. stopničke v razredu MotoGP. Foto: Gulliver/Getty Images

Fabio Quartararo
Sportal Quartararo dobil še drugo dirko v Jerezu, Rossi spet na stopničkah

Težave so enkrat večje, drugič manjše

Valentino Rossi, devetkratni motociklistični svetovni prvak, se je v nedeljo prvič po 17 dirkah zavihtel na zmagovalni oder. Po tem rezultatu se mu je končno lahko od srca odvalil velik kamen. Uvodno dirko letošnje sezone je končal zelo klavrno, z odstopom. V Andaluziji smo lahko videli pravo nasprotje, saj se je Rossi po dolgem času na motociklu počutil dobro in na koncu povsem zasluženo zasedel tretje mesto.

"Bilo je zelo posebno, ker po prejšnjem tednu je bilo frustrirajoče. Ni bil samo prejšnji teden. Bila je večina sezone 2019, razen dveh uvrstitev na stopničke na začetku sezone. Vedno imam iste težave, včasih večje, včasih manjše, ampak imel sem nekaj slabih dirk."

Oddahnil si je. | Foto: Gulliver/Getty Images Oddahnil si je. Foto: Gulliver/Getty Images Razmišljal je, da bi bilo morda bolje, da bi ostal doma

Rossi in njegova ekipa niso obupali. Že v petek zjutraj so naredili spremembe in že od tretjega kroga se je Rossi na motociklu počutil bolje. Po tem rezultatu ostaja na realnih tleh, saj se zaveda, da je pred njim še veliko dela in da je na stezi veliko hitrih dirkačev. Enainštiridesetletni Rossi se še zelo dobro spominja prve dirke, ko je odstopil.

"Izkupiček z zadnje tekme je tako slab, da ne more biti res. Čeprav sem star, sem si rekel: 'Jeb***, pa ne tako'. Po uvodni dirki v Valencii ali Aragonu, ko nam je šlo zelo slabo, smo se pogledali in nismo rekli niti besede. Rekli smo: 'Morda je čas, da ostanemo doma'. Ker smo se odločili, da bomo dirkali tudi prihodnje leto, me je malo zaskrbelo, ker nisem užival. Nisem več užival v vožnji."

V teh letih večkrat pomislil na konec kariere

Rossi je bil v svoji dolgi karieri enkrat že v takšnem položaju. Podobno se mu je dogajalo v letih 2011 in 2012, ko je dirkal na Ducatiju. Takrat ni bil prepričan, da je bil na ravni, da bi lahko nadaljeval. "Imel sem srečo, da me je Yamaha vzela nazaj in mi dala še dodatnih deset let kariere. Ko voziš motocikel, ki ti ne ustreza, in ni rezultatov, hitro pomisliš, da to pomeni konec. Še posebno takrat, ko si star. Torej, ta rezultat je bil zame zelo pomemben."

Rossi je med drugim razkril, da je moral kar močno pritiskati na Yamaho, da so mu pripravili motocikel, ki si ga je želel. | Foto: Gulliver/Getty Images Rossi je med drugim razkril, da je moral kar močno pritiskati na Yamaho, da so mu pripravili motocikel, ki si ga je želel. Foto: Gulliver/Getty Images

"Morajo mi zaupati"

Eden najboljših dirkačev zadnjih let naj bi se prihodnje leto selil k Petronasu, satelitski ekipi Yamahe. V tej ekipi trenutno dominira Fabio Quartararo. Mladi Francoz je v tej sezoni dobil obe dirki. Valentino in Quartararo naj bi zamenjala sedeža. Torej, Quartararo prihaja v tovarniško Yamaho, medtem ko bo Rossi lahko vozil pri Petronasu. Zato Valentino meni, da je pomembno, da mehaniki zaupajo njegovim presojam, so zapisali na autosport.com.

"Ko se voziš z istim motociklom, kot ga imata Fabio (Quartararo) in Maverick (Vinales) in sta zelo hitra, potem pri Yamahi mislijo, da moram voziti tako kot ona dva. Morajo me podpirati, saj sem trenutno v tovarniški ekipi, prihodnje leto pa bom dirkal s Petronasom. Zato mi morajo zaupati. Morda na progi nisem hitrejši (kot Vinales in Quartararo, op. p.), ampak vseeno lahko sestavim dobro dirko," je za motorsport.com povedal Rossi.

Fabio Quartararo
Sportal Quartararo še drugič najhitrejši v kvalifikacijah, Marqueza ne bo na dirki
Marc Marquez
Sportal Se bo Marc Marquez vrnil že v nedeljo v Jerezu?
Ne spreglejte