Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 8. 2023,
13.15

Osveženo pred

8 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Silverstone Ducati MotoGP Marco Bezzecchi

Sobota, 5. 8. 2023, 13.15

8 mesecev, 4 tedne

MotoGP, kvalifikacije

V slabem vremenu najhitrejši Bezzecchi, padali skorajda vsi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Marco Bezzecchi | Današnje kvalifikacije, ki sta jih močno ovirala zelo slabo vreme in dež, je dobil Italijan Marco Bezzecchi (Ducati VR46). | Foto Guliverimage

Današnje kvalifikacije, ki sta jih močno ovirala zelo slabo vreme in dež, je dobil Italijan Marco Bezzecchi (Ducati VR46).

Foto: Guliverimage

Dirkači svetovnega prvenstva v motociklizmu po poletnem premoru sezono nadaljujejo na deveti postaji v britanskem Silverstonu. Kvalifikacije, ki sta jih močno ovirala zelo slabo vreme in dež, je dobil Italijan Marco Bezzecchi (Ducati VR46). Vodilni v SP, njegov rojak Francesco Bagnaia (Ducati), je bil četrti.

Marco Bezzecchi si je z najboljšo predstavo na meji, ko so si vsi dirkači predvsem prizadevali ostati v sedlih v nemogočih razmerah, priboril "pole position" tako za nedeljsko klasično preizkušnjo razreda motoGP kot za današnjo sprintersko dirko. Ta bi se po urniku morala začeti ob 16. uri, a so številni dirkači zaradi padcev in nevarnosti izrazili dvom o smiselnosti dirkanja v tako težkih razmerah.

Bodisi na treningih ali v kvalifikacijah so padali in drseli po razmočeni stezi skorajda vsi dirkači. Na tleh je bil tudi Francesco Bagnaia, pa tudi Bezzecchi, a šele potem, ko je že postavil najboljši čas drugega dela, ki ga do konca nihče več ni izboljšal.

Še najbolj sta se mu približala Avstralec Jack Miller (KTM) na drugem in Španec Alex Marquez (Honda Gresini) na tretjem mestu. Za Bagnaio sta si startni mesti v drugi vrsti zagotovila še Španec Augusto Fernandez (GasGas Tech 3) in Italijan Luca Marini (Ducati VR46).

Pred nadaljevanjem sezone po prvih osmih dirkah vodi Bagnaia s 194 točkami, Španec Jorge Martin (Ducati Pramac), danes sedmi v kvalifikacijah, je drugi s 159, Bezzecchi pa tretji s 158.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MotoGP™ (@motogp)

Preberite še:

Alex Rins
Sportal Rins se je odločil za menjavo ekipe
Ne spreglejte