Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 5. 2017,
7.55

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Celjski sejem

Natisni članek

advertorial Celjski sejem motokros

Nedelja, 14. 5. 2017, 7.55

2 meseca, 2 tedna

Tisoč kubikov zemlje za top spektakel v Celju

Vsebino omogoča Celjski sejem
Sašo Kragelj privat

Sašo Kragelj je popolni ambasador vrhunskega moto dogodka, ki se bo ta konec tedna odvijal v okviru Celjskega sejma. Najprej trening, potem pa pravo tekmovanje v motokrosu – tako med pravimi profesionalci kot med mladimi nadobudneži.

Ta konec tedna se bo v Celju odvijala edinstvena prireditev, na kateri bodo glavno vlogo prevzeli motokrosisti različnih kategorij in starosti. Pod pokroviteljstvom izkušenega šampiona Saša Kraglja se bo v sklopu Celjskega sejma, ki bo tokrat v znamenju vozil, odvil pravi moto spektakel.

Profesionalna steza, za katero so na prizorišče pripeljali kar 1000 kubikov zemlje, razburljivi poligon, ki omogoča neverjetne motoristične podvige, in motoristi, ki se bodo preizkušali v pravi dirki.

Sašo Kragelj nam je nekaj dni pred motorističnim dogodkom leta predstavil podrobnosti o dogajanju na sejmu in se z nami sprehodil tudi po svoji bogati športni karieri.

Sašo Kragelj privat | Foto:

Za sabo imate bogato športno kariero, danes delujete predvsem pri poučevanju mladih. Kakšen je prvi nasvet, ki ga dajete mladim, ki pridejo na vašo akademijo?

Prvi nasvet mladim je zagotovo naš slogan VOZI Z GLAVO ZA ZABAVO.

Kako danes gledate na kariero, ki je za vami, s kakšnimi občutki se jo spominjate? Kaj vam je ostalo najbolj v spominu?

Na svojo kariero gledam zelo pozitivno. Res je, da je moje življenje bilo polno odrekanj, eno samo garanje, ampak samo na tak način sem lahko dosegel tako bogato kariero. Zelo veliko mi pomeni tudi to, da sem spoznal ljudi, s katerimi lahko sodelujem tudi zdaj, ko še vedno ostajam v tem športu. Posebej me veseli, da lahko delam to, v čemer sem mojster, uživam v svojem poslu in od tega živim.

Zagotovo je v moji 30-letni karieri veliko spominov, ne spominjam se samo tistih sladkih najlepših, pogosto razmišljam tudi o težkih trenutkih, ki so mi vedno dali zagon za nove podvige. Da, zagotovo pa najpomembnejši rezultati blestijo - evropski naslov, zmaga, druga, tretja mesta na svetovnem prvenstvu in seveda osvojitev 22 naslovov državnega prvaka.

Kakšni so danes pogoji treningov v primerjavi z vašimi začetki?
Pogoji se niso kaj dosti spremenili. Ta šport je zelo individualen in dokler ne prideš do najvišje ravni dirkanja, so otroci prepuščeni predvsem iznajdljivosti staršev ali znancem. V naši akademiji želimo pomagati tudi z nasveti in usmeritvami.

Ali je zaradi uspeha Tima Gajserja kaj več zanimanja za motokros med mlajšimi?
Zagotovo je, saj je ravno on poskrbel, da se je medijsko v Sloveniji ta šport sploh prebudil, zato si vsi želimo, da bi njegovi uspehi trajali čim dlje.

Sašo Kragelj privat | Foto:

Naslednji konec tedna bo v Celju potekal prav poseben off road show. Kaj se bo dogajalo?
Res je, uprizorili bomo motokros v malem. Nastopali bodo vozniki, ki tekmujejo na državnih in mednarodnih tekmah, skupaj bo nastopilo 45 voznikov.

Izgradili smo motokros in endurokros poligon, na katerih bodo v četrtek in petek potekali treningi, soboto in nedeljo pa bo šlo zares. V soboto se bo 12 motokrosistov v PROFI kategoriji potegovalo za bogate nagrade. Prav tako bo nastopilo 12 mladih bodočih upov tega športa.

V nedeljo bodo na nekoliko spremenjeni progi nastopali enduro kros vozniki, ki jim bodo preglavice delale umetne ovire na progi. Ker pa so otroci naša dejavnost in je vsak dan povezan z njimi, bodo v nedeljo prisotni tudi najmlajši, in sicer v kategoriji YAMAHA PW 50 CUP.

Oba dneva bo za piko na i potekalo še tekmovanje za SUPER POOL, kar pomeni, da bo vsak voznik štartal zase, tisti, ki bo odpeljal najhitrejši krog, bo zmagovalec.

Kako gledate na takšne prireditve? Se vam zdi, da jih je pri nas še vedno premalo?
Takšnih prireditev sploh ni, saj so povezane z večjimi finančnimi stroški, samo za izgradnjo proge smo navozili 1000 kubikov zemlje. Gre za izredno odmeven dogodek, saj si ljubitelji vonja po bencinu lahko od blizu ogledajo prvovrsten spektakel.

Sašo Kragelj privat | Foto:

Na progi se bodo potegovali tudi mladi varovanci vaše akademije. S kakšnimi pričakovanji se bodo otroci vaše akademije podali na progo?
Res je, med najmlajšimi bo kar nekaj naših otrok, ki bodo tam predstavili svoje znanje in vrline, seveda bo vse skupaj v žaru dirkanja, saj so nagrade za najboljše kar mikavne.

Koliko je star vaš najmlajši motokrosist? Se vpisujejo tudi deklice?
Naš najmlajši voznik je star 4 leta, v nedeljo ga bomo imeli možnost videti na tekmi, presenečeni boste, ko ga boste videli. V naši akademiji se sicer prijavi vedno več deklic, saj pri nas ne vzgajamo samo bodočih dirkačev, temveč želimo dati otroku znanje in spretnosti za ravnanje otrok z motorji in opremo, kar pa je super iztočnica za katerikoli drugi šport. Otroci se res radi vračajo k nam. Ponujamo tudi deset različnih motorjev z vso pripadajočo zaščitno opremo in svoj športni center/poligon za vadbo.

V Celje po pravo dozo motorističnega adrenalina

Ne zamudite izredne priložnosti, ki je v Sloveniji trenutno neponovljiva – bodite priča motkros spektaklu, na katerem se bo preizkusilo 45 voznikov. Prava tekma in pravi lov za nagradami.

Celjski sejem bo od 18. 5. do 21. 5. Prizorišče vrhunske moto poslastice – na enem prizorišču si boste lahko ogledali kar štiri različne sejme: Avto in vzdrževanje, Moto boom, Gospodarska vozila in Logistika. Poleg razstavnega dela se boste lahko vključili v različne testne vožnje, se preizkusili na poligonu, se vključili v različne delavnice in uživali ob ogledu pristnega motokros spektakla.

Več o dogajanju na sejmu si lahko preberete tukaj.

Nagradna igra je končana. Srečni nagrajenci, ki prejemejo po eno vstopnico za ogled sejma, so:

Simon Prosen
Mojca Jurša
Anita Slavec
Marko Oset 
Mirko Žveplan

Čestitamo!

Ne spreglejte