Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 4. 2011,
16.38

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bolgarija motokros

Nedelja, 24. 4. 2011, 16.38

8 let, 1 mesec

Sreča v nesreči za Saša Kraglja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trojan v Bolgariji je gostil drugo letošnjo dirko svetovnega prvenstva v motokrosu MX3, ki je slovenskemu predstavniku Sašu Kraglju prinesla uspeh v prvi vožnji in obilo smole v drugi vožnji.

Po petem mestu v prvi vožnji se je v drugi zapletel v nesrečo in je ni končal.

Radizelčan je uspešno začel sobotne kvalifikacije, v katerih se je uvrstil na peto mesto tik za najhitrejšimi. Po kvalifikacijah je bilo jasno, da bosta glavna akterja na dirki Francoz Milko Potisek in Švicar Julien Bill, ki sta si pred konkurenti privozila lepo prednost.

Dirka se je odvijala v poletnem vremenu, motokrosiste pa je ob progi spremljalo veliko gledalcev. Kragelj je v prvi vožnji solidno startal in vozil v sedmerici vodilnih, ki so se odlepili od tekmecev. Z borbeno vožnjo je prehitel še dva tekmovalca in končal na petem mestu. Za vrh sta se v prvi vožnji udarila Potisek in Čeh Martin Michek. Uspešnejši je bil francoski tekmovalec.

K sreči le modrice, odrgnine in poškodovan motor

V drugi vožnji so se dirkači znova silovito podali s starta in Kragelj je bil v podobnem položaju kot v prvi. Toda le do velikega skoka v drugi polovici proge. Že v prvem krogu, ko so bili dirkači še tesno skupaj, je eden izmed francoskih tekmovalcev na skoku izgubil oblast nad motorjem, ki ga je obrnilo ravno pred Kraglja.

Ta je silovito trčil v zadnji del Francozovega motorja in se spektakularno prevračal po strmini. Kljub temu, da je bilo sprva videti zelo hudo, jo je Kragelj odnesel s številnimi modricami in odrgninami ter poškodovanim motorjem. Vožnje ni mogel nadaljevati, zato je ostalo pri petem mestu iz prve vožnje.

Prepričljivi zmagovalec druge vožnje in dirke je postal Potisek. Drugi je bil Michek, tretje mesto pa je osvojil Bill. Potisek je po dveh dirkah prevzel vodstvo v seštevku prvenstva MX3.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva MX3 bo junija v Italiji.

Ne spreglejte