Si je Stoner že pred kvalifikacijami rezerviral 'pole position'?

Bilo bi izjemno presenečenje, če Hondin Casey Stoner na kvalifikacijah VN Francije ne bi osvojil najboljšega štartnega položaja. Avstralec je bil na vseh treh treningih kot dirkač z drugega planeta.
Si je Stoner že pred kvalifikacijami rezerviral 'pole position'?

26-letni dirkač je na stezi v Le Mansu ostal nepremagan tudi v tretjem merjenju moči, čeprav je v prvem delu treninga padel, a na srečo ostal nepoškodovan. Vrnil se je v garažo, vzel svoj drugi motor in z njim v zadnjih petih minutah dokazal, kdo je trenutno gospodar MotoGP. Enako kot na drugem prostem treningu je bil edini dirkač, ki se je uspel spustiti pod 1:34. Njegov dosežek je strahospoštovanja vreden, saj so tekmeci zaostali pol sekunde in več.

Rossi neverjetno blizu drugega mesta

Casey si je z novo briljantno predstavo postavil optimalno platformo, da na kvalifikacijah osvoji najboljši štartni položaj in se na dirko za VN Francije poda kot glavni favorit za zmago. Kljub strašljivi Avstralčevi prevladi pa kvalifikacije ne bi smele biti dolgočasne, saj so drugega (Yamahinega zasebnika Cala Crutchlowa) in sedmega dirkača (Ducatijevega tovarniškega voznika Valentina Rossija) na tretjem prostem treningu ločevale le dobre tri desetinke. Za štartna mesta od 2 do 6 se torej obeta pravo mesarsko klanje. Glavni kandidati za prvo in drugo štartno vrsto pa so ob Crutchlowu in Rossiju še Dovizioso, Lorenzo, Bautista in Pedrosa.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano
{{headline}}
{{display_url}}
{{description1}} {{description2}}