Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 6. 2013,
22.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Valentino Rossi Jorge Lorenzo

Sobota, 29. 6. 2013, 22.20

8 let

Rossi vesel, čeprav ne more verjeti, Lorenzo jekleni junak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav se je eden najbolj priljubljenih motociklistov zadnjih let Valentino Rossi na Nizozemskem z zmago vrnil med žive, pa mu je šov skorajda ukradel španski as Jorge Lorenzo.

Lorenzo se je po četrtkovem padcu na prostem treningu, na katerem si je zlomil ključnico, spektakularno uvrstil na peto mesto in v skupnem seštevku svetovnega prvenstva največjemu tekmecu Daniju Pedrosi oddal vsega dve točki.

Akcija Lorenzo je bila osupljiva. V četrtek je na treningu grdo padel, že zvečer so ga z letalom poslali v Barcelono, kjer so mu kirurgi s ploščico in osmimi vijaki stabilizirali zlomljeno kost, v petek se je vrnil v Assen in v soboto zjutraj z napornim fizičnim testom dokazal, da lahko vzdrži napore dirke. "Nekaj minut po mojem padcu se je zdelo povsem neverjetno, da bi lahko v soboto nastopil. Pogumno smo se odločili za operacijo še isti dan, če bi čakali do petka, potem mi danes zdravniki ne bi pustili dirkati," je neverjetnih 36 ur opisal Lorenzo, ki je štartal z 12. mesta, a se že v dveh krogih prebil na peto in tam vztrajal do konca naporne preizkušnje. "Na začetku sem se še kar dobro počutil, po sedmem krogu pa je bilo vse težje. Vse napornejše je bilo pri vsaki spremembi smeri, pri zaviranju in pospeševanju, zato višje kot do petega mesta nisem mogel," je dogajanje v 26 krogih opisoval Španec, ki si je po kalvariji prislužil vzdevek "Jekleni mož" in dodal: "Izgubil sem vsega dve točki proti Daniju Pedrosi, ki vodi v prvenstvu. To peto mesto je boljše kot katerakoli zmaga, ki sem jo dosegel v karieri. Upam, da bom do Nemčije dobro okreval."

"Vesel sem, čeprav sploh ne morem verjeti, da mi je uspelo. Lepo je biti spet na zmagovalnem odru. Dolgo, dolgo je že od Sepanga 2010 in ves ta čas sem se spraševal, če se sploh še lahko vrnem z zmago. To je bilo težko obdobje, a se nisem predal. Trdo sem delal, saj je dirkanje moja strast. " se je po 80. zmagi v kraljevskem motociklističnem razredu smejalo italijanskemu veteranu Rossiju, ki je v Assnu prekinil skoraj triletni post. O sami dirki je 34-letni as povedal: "Najprej se nisem počutil prav nič udobno na motociklu, najti sem moral prave nastavitve, a pred to dirko sem vedel, da imam dobro izhodišče. Rekel sem si, to je moj dan. Počutil sem se dobro, pritiskal sem od začetka. Bila je dolga dirka in bitke sem bil skorajda z vsemi konkurenti. Boril sem se z Marcom (Marquezom), z Danijem (Pedroso), Calom (Crutchlowom), vedno pa mi je v ključnem trenutku uspelo iztisnil nekaj več. Zelo sem vesel!"

Ne spreglejte