Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
1. 7. 2014,
12.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Volkswagen

Torek, 1. 7. 2014, 12.30

8 let

Reli Maribor: kljub skromnejšemu številu prijav bodo na štartu vsi najboljši

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Državno prvenstvo v reliju se bo nadaljevalo z relijem v Mariboru, kjer bo prvi favorit aktualni prvak Aleks Humar (renault clio R3). Organizatorji prejeli 32 prijav, od tega 22 slovenskih.

Po enoletnem premoru se reli spet vrača v Maribor

Maribor bo po enoletnem premoru spet gostil reli državnega prvenstva. To bo že enajsta preizkušnja za točke DP v štajerski prestolnici, ki se je v zadnjem desetletju uveljavila kot ena klasik slovenskega relija. Potem ko smo že na reliju Saturnus in Velenje opazili zmanjšanje števila slovenskih posadk, bo z drugim delom sezone začelo 22 slovenskih posadk. Organizatorji so prejeli še prijave devetih tujcev, saj reli šteje za avstrijski reli pokal.

"Seznam prijavljenih je sicer številčnejšo nekoliko skromnejši, a je zato precej kakovosten in iz vrha razredov državnih prvenstev dejansko nihče ne manjka. Nekoliko manj je slovenskih dirkačev, od Avstrijcev pa višje udeležbe realno niti nismo pričakovali. Veseli smo podpore Volkswagna in da smo se po enem letu vrnili," je povedal Matjaž Korošak, predsednik organizacijskega odbora.

Favorit relija je državni prvak Aleks Humar

Kljub manjšemu številu udeležencev so med prijavami vsi najboljši. Štartna številka ena je pripadla aktualnemu slovenskemu prvaku Aleksu Humarju, ki bo s sovoznikom Florjanom Rusom (renault clio R3) lovil še četrto zmago v letošnjem državnem prvenstvu. Humar je bil letos med Slovenci zelo prepričljiv, morebitna ponovitev zmage v Mariboru, kjer je Idrijčan slavil že leta 2012, pa bi ga že zelo približala novemu uspehu v skupni razvrstitvi.

Glavni Humarjevi tekmeci bodo Rok Turk (peugeot 208 R2), Jani Trček (mitsubishi lancer EVO9) in Darko Peljhan (mitsubishi lancer EVO10). Med udeleženci bo tudi hitri domačin Friderik Vajnhandl (renault clio R3), ob ugodnemu razpletu dogovarjanja s pokrovitelji je nastop napovedal tudi Marko Jager (subaru impreza N14).

Med boljšimi slovenskimi vozniki manjkajo Asja Zupanc, Klemen Popit (oba vozita za točke pokala Mitropa), Alan Pajk (službene obveznosti) in Aljoša Novak (vozil bo na Seatovem Cupra Dayu).

Prenos prve hitrostne preizkušnje tudi na Planet Siol.net

Mariborski reli bo imel skupno devet hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 87 kilometrov. Prvo dejanje bo v petek zvečer gostil Koroški most, od kjer bomo prvo hitrostno preizkušnjo neposredno prenašali tudi na Planet Siol.net.

V soboto se reli nadaljuje s hitrostnimi preizkušnjami Meljski hrib, Gačnik, Svečina in Gaj. Najbolj zanimiv odsek bo že znani skok na Gačniku.

Ne spreglejte