Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
5. 5. 2020,
13.05

Osveženo pred

3 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

2

Natisni članek

MotoGP Valentino Rossi

Torek, 5. 5. 2020, 13.05

3 leta, 12 mesecev

Valentino Rossi in nadaljevanje kariere

Presenečeni? Rossi bi lahko dirkal še štiri leta.

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

2

Valentino Rossi | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Graziano Rossi, oče Valentina Rossija, verjame, da bi lahko njegov sin dirkal še dve, tri ali morda štiri leta. "Prepričan sem, da je še vedno konkurenčen," je povedal oče enega najuspešnejših dirkačev vseh časov.

Valentino Rossi bi bil lahko še prihodnja štiri leta v družbi lepih deklet, ki na dirkah stojijo ob dirkačih. | Foto: Gulliver/Getty Images Valentino Rossi bi bil lahko še prihodnja štiri leta v družbi lepih deklet, ki na dirkah stojijo ob dirkačih. Foto: Gulliver/Getty Images

Zaradi nastale situacije bi ga lahko skoraj zagotovo videli prihodnje leto

V zadnjih mesecih, zlasti zdaj, ko je sezona MotoGP prekinjena, se velikokrat postavlja vprašanje, koliko časa oziroma kako dolgo bi še tekmoval. Iz Yamahe so namreč sporočili, da bo Rossi v prihodnji sezoni izgubil sedež v tovarniški ekipi, potem ko so podpisali pogodbo z mladim, talentiranim dirkačem Fabiem Quartararojem. Zato je prihodnost Rossija v MotoGP še toliko bolj pod vprašajem.

The Doctor, kot tudi imenujejo Rossija, je dejal, da bo nadaljeval, če bo še naprej konkurenčen. Dejal je tudi, da se bo po uvodnih šestih ali sedmih dirkah odločil, ali bo sprejel ponudbo za sezono 2021 od Petronasa, ki ga podpira Yamaha. Koronavirus je zdaj vse obrnil na glavo, najbolj črn scenarij je tudi odpoved celotne sezone. Kot kaže, bomo Rossija lahko skoraj zagotovo gledali prihodnjo sezono.

Graziano Rossi | Foto: Reuters Foto: Reuters

Oče Valentina Rossija je prepričan, da njegov sin še lahko zmaga

Veliko bolj optimističen o nadaljevanju športne kariere je Graziano Rossi, oče Valentina, ki je bil nekdaj tudi uspešen dirkač. "Po mojem mnenju lahko dirka še dve, tri ali celo štiri leta," je za Rai Sport povedal Graziano. "Zagotovo nima želje, da bi se zdaj ustavil, tudi prihodnje leto ne. O tem sem prepričan."

"Prepričan sem, da je Valentino še vedno konkurenčen in lahko zmaga na dirki, če ima prave pogoje. Če bodo v teh težkih razmerah (skrajšanje koledarja dirk), kjer so potrebne izkušnje, bi mu to lahko prišlo prav," so zapisali na motosport.

Bili so blizu, a še nobenemu ni uspelo Valentino Rossi | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Čeprav so Cal Crutchlow, Johann Zarco in Fabio Quartararo, zadnja dva prihajata iz satelitska moštva Yamahe, bili zelo blizu, jim vseeno ni uspelo zmagati na dirki MotoGP. Zato se postavlja vprašanje, ali bo to uspelo danes 41-letnemu Valentinu. Fabio Quartararo in Franco Morbidelli, člana Petronasa, sta lani prvenstvo končala na petem oziroma desetem mestu, Rossi je bil sedmi, medtem ko je Maveric Vinales prvenstvo končal na tretjem mestu.

Joan Mir
Sportal Španec še vsaj dve leti na Suzukiju
motoGP
Sportal Odpovedi se vrstijo tudi pri MotoGP
MotoGP Sachenring
Sportal Mogoč je tudi najbolj črn scenarij: odpoved celotne sezone motoGP
Ne spreglejte