Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 9. 2013,
18.08

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

motokros

Nedelja, 29. 9. 2013, 18.08

8 let, 1 mesec

Najboljši motokrosisti na svetu so Belgijci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Belgijska reprezentanca v motokrosu v postavi Clement Desalle, Jermey Van Hoerbeek in Ken De Dycker je osvojila prestižni naslov najboljšega na svetu v ekipni konkurenci.

Na finalu pokala narodov v nemškem Teutschenthalu so bili drugi Američani, ki so sicer ostali brez posamezne zmage po kategorijah. Tretje mesto so osvojili Italijani. Američani so nastopil z Elijem Tomacem, Justinom Barcio in Ryanom Dungeyjem, Italijane so zastopali Tony Caiorli, Alessandro Lupino, in David Philippaerts.

Italijani bi z nekoliko boljšima preostalima članoma, Cairoli je namreč dosegel dve zmagi, lahko posegli celo po skupni zmagi, saj je bilo na koncu med prvo trojico le nekaj točk. Izredno borbenost so pokazali prav Belgijci, ki so imeli v zadnji vožnji samo enega tekmovalca. Desalle se je namreč na startu zapletel, padel in si izpahnil ramo. Vsi upi so bili tako pri Kenu De Dyckerju, ki je vztrajno napredoval iz sredine proti končnemu drugemu mestu.

"Ko si je Desalle izpahnil ramo, sem šel z njim na pregled k zdravniku in verjemite, ko s svojim najboljšim voznikom gledaš rentgensko sliko, potem pa izveš, da smo še vedno vodilni, je noro. Tega besede ne morejo opisati, sploh po vseh letih, ko nam je zmaga za las ušla," je po dirki dejal belgijski selektor Joel Smets, sicer večkratni svetovni prvak.

Slovenci ostali brez finala A

Slovenci so ostali brez želelnega finala A. Imeli so veliko smole tako v kvalifikacijah kot v današnjem finalu B, kjer bi jim morebitna zmaga še prinesla nastop v velikem finalu. Toda po poškodbi Matevža Irta in odstopu Klemna Gerčarja zaradi okvare motorja je bilo drugo mesto Tima Gajserja premalo in Slovenija je tekmovanje končala na osmem mestu v finalu B.

Dirka za pokal narodov bo prihodnje leto v Latviji.

Ne spreglejte