Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
11. 9. 2017,
20.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

MotoGP

Ponedeljek, 11. 9. 2017, 20.20

6 let, 6 mesecev

MotoGP: zaradi premalo goriva je v cilj kar pritekel #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

V nedeljo je bila v Misanu dirka v razredu MotoGP, ki jo je v zadnjem krogu dobil Marc Marquez. Francoski dirkač Johann Zarco je moral za eno točko svoj motocikel dobesedno poriniti čez ciljno črto.

Johann Zarco, ki je v skupnem seštevku na šestem mestu, je za 15. mesto dobil eno točko. Francoz je bil še nekaj zavojev pred ciljem na sedmem mestu, potem pa mu je zmanjkalo goriva in ustavil se je na zadnjem ovinku pred ciljno ravnino. Dvakratni prvak Moto2 je brez pomisleka skočil z motocikla in ga začel porivati proti ciljni črti. V očeh navijačev, ki so ga ob tem dejanju na glavni tribuni bučno pozdravili, je postal pravi junak.

Da to dejanje fizično sploh ni bi lahko, se je videlo v cilju, ko je 27-letni Zarco kar nekaj časa lovil sapo.

"Imel sem težave z gorivom. Pred zavojem številka enajst sem poskušal imeti v šesti predstavi in čim manj obremenjevati motocikel. To je delovalo do 14. zavoja, v zadnjih dveh zavojih pa se je vse le poslabšalo. Za zadnjim zavojem sem moral stopiti dol in teči ob motociklu. Pot je bila kar dolga. Vedel sem, da sta dve črti, štartna in ciljna, in zadnja je bila zares daleč," je po tekmi razlagal Zarco.

Johann Zarco | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images "V življenju se lahko zgodi še kaj hujšega, kot da ostaneš brez goriva"

Občinstvo ob glavni tribuni ga je glasno spodbujalo. Francoz meni, da mora biti na tekmah tudi nekaj šova in tokrat je zanj poskrbel on. Redko vidimo, da dirkač na tekmi ostane brez goriva. "Takšne stvari se ne bi smele dogajati in zaradi tega smo vsi razočarani. A konec koncev sem dobil eno točko, bolje kot nič. V življenju se lahko zgodi še kaj hujšega, kot da ostaneš brez goriva."

Moštvo Yamaha je sporočilo, da njihov dirkaški zvezdnik razreda motoGP Valentino Rossi ne bo nastopil na dirki v Alcanizu. Poškodovani Italijan je sicer upal, da bo na VN Aragonije morda že lahko dirkal, toda Yamaha je danes sporočila, da ga bo zamenjal Michael van der Mark.

"Vesel sem, da so mi ponudili priložnost. Še nikoli nisem bil na motorju za motoGP, zato bo zame to povsem nova izkušnja. Zavedam se, da ne bo lahko, saj bom prišel na dirko brez testiranj ali treningov. Vseeno pa verjamem, da bom lahko kar največ iztržil iz te izjemne priložnosti," je bil povabila na dirko vesel nizozemski dirkač. (STA)
Ne spreglejte