Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 9. 2017,
12.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

MotoGP poškodba Valentino Rossi

Sobota, 2. 9. 2017, 12.34

6 let, 6 mesecev

Rossi naredil prve korake po nesreči in že razmišlja o vrnitvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Valentino Rossi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novice o Valentinu Rossiju so iz dneva v dan bolj spodbudne. Italijanski dirkač razreda MotoGP je že zapustil bolnišnico in, kot pravi, se po operaciji dobro počuti. Kdaj se bo vrnil na steze, še ni povsem jasno, a Rossi upa, da čim prej.

V četrtek je ljubitelje motociklizma pretresla novica, da so Valentina Rossija, dirkača razreda MotoGP, zaradi poškodbe noge odpeljali v bolnišnico. Še isto noč so ga operirali in kmalu zatem so zdravniki sporočili, da je operacija dobro uspela.

Valentino Rossi | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc "Šele potem bom sprejemal odločitve"

"Noč je bila mirna, dobro sem spal in danes zjutraj sem se dobro počutil. Zdravniki so me pregledali in dovolili, da grem v domačo oskrbo, kjer bom lahko v res v miru počival. Rehabilitacijo bom začel čim prej in videli bomo, kako se bo odzvalo moje telo. Šele potem bom sprejemal odločitve," je v svoji izjavi povedal 37-letni dirkač, ki je že naredil prve korake z berglami.

Rossi je že včeraj v svoji izjavi povedal, da bo naredil vse, da se bo čim prej vrnil na steze. Kot so mu predlagali zdravniki, bo moral počivati vsaj mesec dni, kar pomeni, da bi lahko že tekmoval na VN Japonske. Tako je jasno, da bo moral italijanski motociklist izpustiti dirko v Misanu, ki bo 10. septembra, in dirko v Aragonu, kjer se bodo dirkači borili 24. septembra, s tem pa je skoraj izpadel iz boja za naslov svetovnega prvaka.

Valentino Rossi | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Vrglo ga je z motorja

Eden od najboljših dirkačev vseh časov je v četrtek v enem izmed zavojev izgubil nadzor, nato ga je vrglo z motorja, pri padcu pa si je zlomil nogo. Stvar je še toliko bolj zapletena, ker si je Rossi desno nogo poškodoval že leta 2010 na testu v Mugellu. Zanj je bil to letos že drugi padec na treningu motokrosa. Maja je padel na progi v Cavallari, v Pesari, kjer je dobil poškodbe trebuha in prsnega koša, a je že lahko tekmoval na dirki v Mugellu, kjer se je uvrstil na četrto mesto.

Ne spreglejte