Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2013,
19.43

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

matej Žagar spidvej

Petek, 17. 5. 2013, 19.43

8 let, 1 mesec

Matej Žagar v Pragi s številko ena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Številka ena za slovenskega spidvejskega prvaka Mateja Žagarja v Pragi pomeni, da mu je vsaj statistično žreb določil eno najboljših izhodišč.

Marketa v češki prestolnici je stadion, ki ga ima Matej Žagar v dobrem spominu, saj je bila leta 2006 prizorišče njegove do letos najboljše uvrstitve na posamezni dirki Speedway Grand Prix serije. Drugo mesto izpred sedmih let je letos ponovil v poljskem Bydgoszczu. ''Naslednji cilj je zato seveda najvišja stopnička, oval v Pragi mi ustreza in morda je prav žreb številke ena prvi korak k temu uspehu,'' je opisal Žagar in se še pošalil na račun žreba. 353-metrski oval odgovarja voznikom, ki ljubijo hitrost in med nastopajočimi tokrat je kar devet voznikov, ki so tukaj že stali na stopničkah. Poznavanje ovala tako ne bo posebna prednost za nobenega od elitne petnajsterice, je pa Žagar dobro formo pokazal že v četrtek, ko je na dirki češke profesionalne lige v petih nastopih oddal le točko.

Najbolj zanimiva od voženj rednega dela dirke bo z vidika slovenskih navijačev, ki se jih je precej nabralo že na petkovem treningu, zagotovo Žagarjev peti nastop, ko se bo v 17. vožnji spopadel z zmagovalcem zadnjih dveh preizkušenj, Rusom Emilom Sajfutdinovom, Gregom Hancockom, prvim zmagovalcem dirke za VN Češke iz leta 1997, od takrat še vedno drži tudi rekord tega ovala, in britanskim presenečenjem te sezone, Taiom Woffindnom. ta v skupnem seštevku svetovnega prvenstva trenutno zaseda četrto mesto. Številka ena pa za našega prvaka pomeni, da mu je vsaj statistično, glede na rezultate lanske dirke v Pragi, žreb določil eno najboljših izhodišč.

Žagar, ki je pred slabima dvema tednoma, takoj po dirki v Goeteborgu prvič postal očka sinu Felixu, je pred četrto od dvanajstih dirk na zelo dobrem sedmem mestu, a sezona je še dolga, zasledovalci pa prav tako zelo blizu. Temu je zagotovo botrovala tudi odločitev, da se bo ta ponedeljek skupaj z voznikom ST Lendava, Aleksandrom Čondo pomeril na kvalifikacijski dirki svetovnega prvenstva v nemškem Abensbergu. Prav preko kvalifikacij se je lani z drugim mestom na končni kvalifikacijski preizkušnji namreč ponovno prebil v serijo Speedway Grand Prix.

Ne spreglejte