Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
25. 10. 2014,
11.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marc Marquez Dani Pedrosa Nicky Hayden

Sobota, 25. 10. 2014, 11.59

8 let

Marquez plesal v živo s televizijsko voditeljico (video)

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Svetovni prvak kraljevskega razreda MotoGP Marc Marquez se je na poti v Malezijo ustavil še v Džakarti v Indoneziji, kjer sta se z Danijem Pedroso navijačem predstavila na stezi in na televiziji.

Marc Marquez in Dani Pedrosa sta prvič z motocikloma za MotoGP preizkusila stezo Sentul v Bogorju. Njuno predstavo si je prišlo ogledat več tisoč temperamentih Indonezijcev. Tamkajšnji zastopnik Honde je v duhu enega srca – One Heart – na ta dogodek povabil tudi 300 svojih najzvestejših kupcev. 150 jih je bilo izbranih prek spletne promocije – med 5. in 19. septembrom so naročili hondo CBR150R –, drugih 150 pa je bilo izbranih naključno.

V igri so se znašli tisti, ki so med 8. in 30. septembrom kupili motocikle honda CB150R streetfire, honda verza 150 ali honda megapro FI. Vseh tem tristotim so se uresničile svojevrstne sanje, saj so se lahko v sedlu honde CBR150R skupaj z Marquezom in Pedroso zapeljali po stezi Sentul. Večina od njih si namreč ne more privoščiti ogleda dirke v Maleziji v živo. Če ne morejo obiskati Sepanga, je pač svetovni prvak prišel k njim. Neprecenljivo.

"Super je bilo, da sem lahko dirkal pred vsemi temi indonezijskimi navijači in jim omogočil, da so lahko v živo slišali zvok motorja MotoGP na domači stezi. V Indoneziji imamo veliko navijačev in cenimo njihovo podporo. Upam, da se bomo kmalu vrnili," je svojo indonezijsko izkušnjo opisal Marc Marquez.

Njegov moštveni kolega pri Hondi Dani Pedrosa je dodal: "Strast do MotoGP v Indoneziji je res nekaj posebnega. Čutimo jo že prek odzivov na socialnih omrežjih, a biti očividec v živo in imeti priložnost, da s hondo dirkaš v Sentulu, je res edinstveno. Hvala vsem, ki ste nas prišli pogledat."

Marquez in Pedrosa sta bila gosta tudi v televizijski oddaji v živo, kjer je bilo zelo zabavno. Marquez se je preizkusil v indonezijščini, sprejel pa je tudi povabilo na ples. Njegova plesalka je bila televizijska voditeljica. Marquez in Pedrosa sta prejela prav posebni darili - tradicionalni indonezijski srajci.

Medtem ko sta se Marquez in Pedrosa podila po stezi v Sentulu, pa je svetovni prvak kraljevskega razreda MotoGP iz leta 2006 Nicky Hayden v družbi z malezijskim dirkačem Azlanom Shahom iz Moto2 ter vozniki Moto3 Zulfahmijem Khairuddinom, Hafiqom Azmijem in Hafizom Rofo navduševal po ulicah Putradžaje, upravnega središča Malezije.

"To, da sem lahko dirkal po ulicah Putradžaje, je bila čudovita izkušnja. Seveda nisem mogel gnati motorja do takšnih hitrosti, kot ga bom v Sepangu, a odziv tamkajšnjih navijačev je bil neverjeten. Ta konec tedna bom že dvanajstič nastopil v Maleziji. Slišim, da bo prišla velika množica," je povedal Nicky Hayden.

Ne spreglejte