Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2024,
22.00

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

Natisni članek

Red Bull Racing Max Verstappen Christian Horner Formula 1

Petek, 8. 3. 2024, 22.00

1 mesec, 2 tedna

Interni boj za oblast v Red Bullu

Marko izdajal medijem? Grozi mu suspenz, Verstappen ga brani.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96
Max Verstappen Helmut Marko | Max Verstappen je povsem predan Helmutu Marku, njegov suspenz pa bi stvari dejansko lahko zapletel. | Foto Guliverimage

Max Verstappen je povsem predan Helmutu Marku, njegov suspenz pa bi stvari dejansko lahko zapletel.

Foto: Guliverimage

Zakulisno dogajanje v Red Bullovi ekipi formule 1 se znova zapleta. Helmut Marko, siva eminenca ekipe, je potrdil, da je zdaj on predmet preiskave, češ da sumijo, da je posredoval informacije v medije o aferi Horner. Tako mu grozi suspenz. Morebiten odhod Marka bi dejansko lahko vplival na Maxa Verstappna in njegovo prihodnost v Red Bullu. Ta mu je že izrazil popolno podporo.

Džeda Oliver Bearman Ferrari
Sportal Rekord za "pole position", 18-letnik v Ferrariju enajsti

Max Verstappen je v petek dobil kvalifikacije za sobotno VN Savdske Arabije. | Foto: Guliverimage Max Verstappen je v petek dobil kvalifikacije za sobotno VN Savdske Arabije. Foto: Guliverimage Helmut Marko, ki ima v Red Bullovi ekipo vlogo svetovalca in je pravzaprav tisti, ki je doslej krojil dirkaško usodo v obeh ekipah avstrijskega podjetja (v Red Bullu in ekipi, ki se po novem imenuje RB, lanski Alpha Tauri, prej Toro Rosso), a očitno se mu v notranjem boju za oblast obeta poraz. Ko je bil Christian Horner po neodvisni preiskavi oproščen obtožb o spolnem nadlegovanju neimenovane uslužbenke ekipe, je šef ekipe dobil še dodatno moč. Najprej je ekipa suspendirala žensko, ki ga je obtožila, zdaj pa iščejo še tistega, ki je informacije o aferi zadnjih nekaj tednov posredoval javnosti. Očitno to ni bil samo Jos Verstappen, ki so mu v Džedi ta konec tedna že zaprli vrata, ampak tudi Marko. Ta je še na prizorišču VN Savdske Arabije, a je po petkovih kvalifikacijah dejal, da je zdaj on predmet preiskave. Za avstrijsko televizijo ORF je priznal, da mu grozi suspenz od naslednje dirke v Avstraliji naprej. 

"On je pomemben del mojih odločitev o prihodnosti"

Christian Horner se je odločil za obračun z nasprotniki v Red Bullovi ekipi. | Foto: Guliverimage Christian Horner se je odločil za obračun z nasprotniki v Red Bullovi ekipi. Foto: Guliverimage BBC že poroča, da ga ekipa namerava suspendirati. Prihodnost Marka v ekipi lahko spremeni tudi usodo Maxa Verstappna. Trikratni svetovni prvak ima pogodbo z Red Bullom do sezone 2028, a naj bi bil v njej člen, da lahko odide, če v ekipi ne bo več Marka. In po osvojenem prvem štartnem položaju za drugo dirko sezone je nizozemski dirkač dejansko namignil, da lahko odide, če Marka ne bo več v ekipi. "Helmuta zelo spoštujem. Veliko smo dosegli skupaj. Močno sem mu predan in to sem tudi povedal vsem v ekipi, tudi tistim na najvišjih položajih. On je pomemben del mojih odločitev o prihodnosti, tudi o prihodnosti v ekipi. Torej mi je zelo pomembno, da ostane v ekipi, tako kot tudi vsi ostali."

Audi formula 1
Sportal Audi misli v formuli 1 zelo resno
Džeda Max Verstappen
Sportal Josu Verstappnu zaprli vrata, Max ga brani: Ni lažnivec
Max Verstappen Jos Verstappen
Sportal Jos Verstappen ostro proti Hornerju, Max odhaja v Mercedes?
Ne spreglejte