Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 5. 2023,
18.50

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

MotoGP Marc Marquez

Torek, 9. 5. 2023, 18.50

11 mesecev, 3 tedne

Marc Marquez

Dirkaču Honde kazni ne bo potrebno prestati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Marc Marquez Honda | Marc Marquez (Honda) je kazen za nepremišljeno potezo na prvi dirki sezone na Portugalskem že prestal. | Foto Reuters

Marc Marquez (Honda) je kazen za nepremišljeno potezo na prvi dirki sezone na Portugalskem že prestal.

Foto: Reuters

Razsodišče motociklistične serije motoGP je zapisalo, da je Marc Marquez (Honda) kazen za nepremišljeno potezo na prvi dirki sezone na Portugalskem že prestal. Špancu tako ob vrnitvi na dirkališča ne bo treba odslužiti kazni dveh dolgih krogov, je vodstvo tekmovanja zapisalo na spletni strani.

Francesco Bagnaia
Sportal Bagnaia do zmage v Jerezu in vodstva v seštevku

Šestkratni svetovni prvak Marc Marquez (Honda) si je na prvi dirki sezone v Portimau v nesreči zlomil dlančno kost, zaradi česar je izpustil zadnje tri dirke svetovnega prvenstva. Vodstvo tekmovanja mu je za manever, s katerim je z dirke konec marca sklatil še Portugalca Miguela Oliveiro (Aprilia), namenila kazen dveh dolgih krogov, prestati pa bi jo moral na prvi dirki po vrnitvi.

Na to odločitev se je Repsol Honda pritožila, zdaj pa je razsodišče v zadevah, povezanih s svetovnim motociklističnim prvenstvom, odločilo, da Marquezu kazni ne bo treba prestati. Kazen je namreč po pravilniku nehala veljati že po drugi dirki sezone za VN Argentine.

Se bo Marc Marquez vrnil na VN Francije v Le Mansu? | Foto: Reuters Se bo Marc Marquez vrnil na VN Francije v Le Mansu? Foto: Reuters

Za zdaj še ni jasno, ali se bo Marquez vrnil na VN Francije v Le Mansu ta konec tedna. V Jerezu je pred konec aprila dejal, da je Le Mans realna opcija za njegovo vrnitev, a tega ta teden še nista potrdila ne tekmovalec sam ne njegovo moštvo.

Marquez je poleg odstopa na Portugalskem izpustil še VN Argentine, Amerik in nazadnje Španije. Na dirki v Le Mansu zagotovo ne bosta nastopila Italijan Enea Bastianini (Ducati) in Oliveira. Zamenjala ju bosta Italijana Danilo Petrucci in Lorenzo Savadori.

Po štirih postajah SP vodi Italijan in aktualni prvak Francesco Bagnaia (Ducati) s 87 točkami, sledita mu rojak Marco Bezzecchi (Ducati) s 65 in Južnoafričan Brad Binder (KTM) z 62 točkami.

Ne spreglejte