Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 4. 2014,
20.45

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser Klemen Gerčar motokros

Nedelja, 13. 4. 2014, 20.45

8 let, 1 mesec

Gajser sedmi v Italiji, Gerčarju ena točka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska motokrosista Tim Gajser in Klemen Gerčar sta konec tedna nastopila na dirkah svetovnega prvenstva v italijanskem Arco di Trentu.

Gajser, ki tekmuje v razredu MX2, je skupno osvojil sedmo mesto in bil tretji v prvi vožnji, za kar je dobil 30 novih točk v SP. Gerčar je v razredu MXGP končal na skupno 24. mestu ter dobil eno točko za SP.

Potem ko sta slovenska motokrosista, ki se borita v najmočnejših tekmovanjih, prejšnji teden nastopila tudi na domači preizkušnji (v slovenskem uvodu motokrosistične sezone je bil v Prilipah v medsebojnem obračunu boljši Gajser), se je mladi slovenski dirkač znova izkazal. Gajser je namreč, tako kot na prejšnji dirki v Braziliji, eno od voženj spet končal tik pod vrhom. Tokrat sta ga v prvi prehitela le Nizozemec Jeffrey Herlings in Švicar Arnaud Tonus.

Tudi v drugi vožnji je bil 17-letni slovenski predstavnik blizu najboljšim, nazadnje pa je končal na 11. mestu. Skupno je na četrti dirki sezone tako slavil Herlings, zbral je 47 točk, Tonus je bil z 42 točkami drugi, Nizozemec Glenn Coldenhoff pa z 38 tretji. Gajserju sta tretje in 11. mesto prinesli skupno sedmo, v zbirko točk za SP pa je zdaj dodal še 30 novih.

Tudi na vrhu skupnega seštevka so po štirih dirkah isti dirkači kot na današnji: vodi Tonus s 154, Coldenhoff je drugi s 148, Herlings pa tretji s 144. Gajser ima 93 točk, kar ga uvršča na skupno deseto mesto.

V razredu MXGP je imel edini slovenski predstavnik manj uspeha; Klemen Gerčar je prvo vožnjo končal na 24. mestu s krogom zaostanka in brez točk, na drugi pa je, prav tako s krogom zaostanka, z 20. mestom še ujel eno točko, skupna uvrstitev na dirki pa je bila 24. mesto. Najboljši na italijanski preizkušnji, prvi evropski dirki svetovnega prvenstva po uvodu v Katarju, na Tajskem in v Braziliji, je bil Belgijec Clement Desalle s 47 točkami, za popoln uspeh dirkačev te države pa sta poskrbela še Jeremy Van Horebeek z drugim mestom z 42 točkami in Kevin Stijbos (36).

Skupno pa vodi Italijan Antonio Cairoli, danes je bil četrti, ki ima 175 točk, Desalle je zdaj drugi s 158, tretji pa Van Horebeek s 154. Gerčar je zbral deset točk in je skupno na 23. mestu.

Dirkači ne bodo imeli veliko časa za počitek, saj jih naslednja preizkušnja svetovnega prvenstva v obeh razredih čaka že naslednji teden v bolgarskem Sevljevu.

Ne spreglejte