Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 3. 2013,
13.36

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Niki Lauda Formula 1 Ross Brawn

Četrtek, 28. 3. 2013, 13.36

8 let, 1 mesec

Ali Niki Lauda pripravlja teren za "odstrel" Rossa Brawna?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Neizvršni predsednik Mercedesa Niki Lauda je okrcal odločitev šefa ekipe Mercedes Rossa Brawna, ker v zaključku VN Malezije ni dovolil neposrednega spopada med Nicom Rosbergom in Lewisom Hamiltonom.

Ross Brawn je po dirki svojo odločitev utemeljil s tem, da je kontroliral oba dirkača, ne le Rosberga. In da bi lahko tudi Hamilton dirkal hitreje, če mu tako kot Nicu ne bi ukazal hranjenja motorja, goriva in gum. A očitno takšna razlaga ni prepričala neizvršnega predsednika Mercedesa Nikija Laudo.

"S športnega vidika je bilo to napačno. Rosbergu bi morali pustiti dirkati. Moramo se pogovoriti z Rossom, če bo takšna strategija od zdaj naprej prešla v navado," je za The Times povedal trikratni svetovni prvak formule 1 Niki Lauda.

Laudova javna kritika Brawna bi lahko bila že napoved za Rossov "odstrel" v bližnji prihodnosti. Trenutno imamo pri Mercedesu triumvirat, ki pa zagotovo skupaj ne bo zdržal dolgo. Lauda je neizvršni direktor Mercedesa, Brawn je šef ekipe, Toto Wolff pa izvršni direktor. Mercedes se je pred kratkim sporazumno razšel – beri znebil – z izvršnim direktorjem Nickom Fryem, ki je bil desna roka Rossa Brawna in član stare garniture v ekipi. Nasledil ga je Toto Wolff.

Bo naslednja žrtev reorganizacije Brawn? Ali pa bo Britanec "odletel" po koncu letošnje sezone kar skupaj s tehničnim direktorjem Bobom Bellom, ki ga je sam pripeljal k Mercedesu. Ni namreč skrivnost, da naj bi Mercedes že podpisal pogodbo z nekdanjim tehničnim direktorjem McLarna Paddyjem Lowom. A možakar zaradi klavzule v pogodbi z McLarnom ne sme začeti delati za novo ekipo pred 2014.

Scenarij bi lahko bil takšen: po koncu letošnje sezone bi šef ekipe f1 Mercedes postal Niki Lauda, tehnični direktor Paddy Lowe, izvršni direktor pa bi ostal Toto Wolff. Ross Brawn in Bob Bell pa bi preprosto postala tehnološki višek.

Ne spreglejte