Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 3. 2016,
19.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Maja Mihalinec

Sreda, 16. 3. 2016, 19.36

6 let, 7 mesecev

V Portlandu bi Mihalinčeva rada še enkrat popravila osebni rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Foto: Sportida

Slovenska šprinterka Maja Mihalinec se bo od slovenske trojice na svetovnem dvoranskem prvenstvu v Portlandu predstavila kot zadnja. Njen cilj je odteči nov osebni rekord.

V Portlandu bo od četrtka do nedelje potekalo svetovno dvoransko prvenstvo. Slovenska trojica je že na prizorišču, kot zadnja od naših pa se bo predstavila Maja Mihalinec. Najboljšo slovensko atletinjo pretekle sezone predtek na 60 metrov čaka v soboto ob 19.45 po slovenskem času.

"Letošnja sezone je bila zame dobra. Prvih nekaj tekem sem odtekmovala s polnega treninga, proti koncu pa smo začeli popuščati in piliti formo za prvenstvo. Časi so šli vztrajno navzdol, čeprav le po stotinko. Končno mi je v Jabloncu uspelo popraviti tudi osebni rekord (7,24), kar mislim, da je dober obet pred nastopom v Portlandu," je pred odhodom dejala 26-letna Mozirjanka. V letošnji sezoni je že precej napredovala v štartu, ki je v teku na 60 metrov bistvenega pomena: "V štartnem pospešku sem od poletne sezone res veliko napredovala. Prvih 30 metrov dobro odtečem, izgubljam le še v prvem koraku pri izhodu iz bloka. Na treningih mi tudi ta prvina že uspeva, tako da upam, da mi v Portlandu uspe vse sestaviti skupaj."


Cilj je osebni rekord

"Čeprav sem letos že izboljšala osebni rekord, pa še nisem uspela sestaviti idealnega teka. Ali je bil dober prvi del ali pa drugi. Tukaj imam še nekaj rezerve in upam, da mi uspe ravno na prvenstvu in še enkrat izboljšam rekord," je spregovorila o cilju, ki si ga je postavila za prvenstvo.

Urnik ženskega teka na 60 metrov (slovenski čas):

Sobota:
19.40, predteki

Nedelja:
1.50, polfinale
3.53, finale


Z ameriškimi dvoranami ima kar nekaj izkušenj, saj je študirala na univerzi Nebraska Omaha in tekmovala po vsej državi. "Oregonu Američani rečejo 'Track Town', tamkajšnje občinstvo se spozna na atletiko in verjamem, da bodo prišli tisti pravi ljubitelji kraljice športa in ne bodo razočarani," je še dodala Mihalinčeva, ki je na prizorišču za STA pokomentirala tudi "zeleno" dvorano: "Ker je to veliko tekmovanje, sem malo negativno presenečena, pričakovala sem malo več prostora za gledalce. Ker pa je zelo nizka dvorana, so tribune razvlekli naokrog, kolikor so mogli. Tako da upam, da bo vzdušje dobro."

Če se bo uspela prebiti čez predtek, jo bo polfinale čakal le dobrih šest ur pozneje, finale pa bo na sporedu še dve uri po polfinalu.

 

Še malo 󾬔󾟙🏼--Almost time󾭞🏼

Posted by Maja Mihalinec on Wednesday, March 16, 2016

Napoved:

Po letošnjih zmagah v Karlsruheju (7,08), Berlinu (7,00) in Glagowu (7,10) je Nizozemka Dafne Schippers prva favoritinja v šprintu na 60 metrov. Aktualna svetovna prvakinja na 200 metrov bi z zmago osvojila prvi naslov dvoranske svetovne prvakinje. A tudi Američanke imajo svoj načrt. Barbara Pierre je dobila generalko v Portlandu, ameriško dvoransko prvenstvo konec preteklega tedna, kjer je slavila z odličnim časom 7,00. Z Nizozemko si tako delita najboljši izid sezone na svetu. Glede na letošnje rezultate bi se lahko zgodilo, da bo v finalu več Evropejk kot tekmovalk z ostalih koncev sveta, kar pa je v šprintih v svetovni konkurenci prej izjema kot pravilo.

 

Na stezo nas še ne spustijo, pa zaenkrat treniramo tako 󾮗🏻--Can't go to the track yet so this is our workout for now 󾭞🏼🏓

Posted by Maja Mihalinec on Monday, March 14, 2016

 

Ne spreglejte