Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
17.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Usain Bolt

Petek, 1. 6. 2012, 17.46

8 let

Usain Bolt nikoli ni dvomil (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav so gledalci v Rimu videli kar nekaj vrhunskih rezultatov, je bil po nekajurnem druženju atletske elite spet v središču kdo drug kot Usain Bolt.

Potem ko je prejšnji teden v Ostravi tekel le 10,04 in močno razočaral, je v prestolnici Italije Jamajčan zablestel v polnem sijaju. Ob odlični konkurenci je dal vse od sebe in v cilj pritekel v času 9,76, kar je seveda najboljši izid sezone na svetu. ''Ta tekma je bila veliko boljša, kot je bila tista v Ostravi. Tek sicer še ni bil perfekten, a je bil veliko boljši kot moj zadnji. Dobro sem štartal, pa tudi pozneje sem tekel dokaj dobro. Izšlo se je odlično,'' je po prepričljivi zmagi razlagal Usain Bolt in odgovoril vsem tistim, ki so dvomili vanj. ''Vem, da se je po mitingu v Ostravi veliko ljudi spraševalo, kaj se dogaja z mano. Mnogi so dvomili vame, a sam niti za trenutek nisem podvomil v svoje sposobnosti. Zadovoljen sem s tem, kako mi gre,'' je sporočil zvezdnik, ki bo na olimpijskih igrah v Londonu napadel nov šprinterski paket zlatih medalj (100, 200 in 4x100 m).

Če je Bolt – podobno kot povsod, kjer nastopi -, požel večino pozornosti, pa lahko takoj ob bok Jamajčana postavimo Paula Koecha, ki je v teku na 3000 metrov z zaprekami prepričljivo zmagal s časom 7:53,63, kar je le 68 stotink sekunde slabše od svetovnega rekorda, ki ga je pred osmimi leti dosegel Saif Saeed Shahen. Dosežek 30-letnega tekača je sicer tretji najboljši vseh časov (njegov rojak Brimin Kipruto je lani tekel 7:53,64 in le za stotinko zaostal za rekordom).

''Napadel sem svetovni rekord, a mi žal ni uspelo. Kljub temu nisem nezadovoljen, saj sem tekel res odlično. Dosegel sem nov osebni rekord, za svetovnega pa bodo še priložnosti. Sem zelo samozavesten in optimističen pred nadaljevanjem sezone,'' je povedal izkušeni afriški tekač, ki bo letos napadal olimpijsko medaljo v Londonu, kamor pa se bo moral skozi zahtevno sito kenijskih kvalifikacij še uvrstiti. Zanimivo, na velikih tekmovanjih na prostem se ne more pohvaliti s prav veliko bero medalj. Le z bronasto medaljo z olimpijskih iger leta 2004 v Atenah. ''Na kvalifikacijah se bom moral pošteno potruditi. Lani se nisem uvrstil na svetovno prvenstvo. Verjetno tudi zato, ker veliko lažje tečem v Evropi, medtem ko so razmere v Keniji povsem drugačne, zato tam tečem slabše. Sem pa prepričan, da sem trenutno sposoben svetovnega rekorda,'' je odločen Koech, ki bo lovil mesto med trojico Kenijcev, ki se bodo borili za OI. Četrto vstopnico si je z olimpijskim naslovom izpred štirih let avtomatično zagotovil Brimin Kipruto. Boj za zadnje tri vstopnice bo zagotovo trd in neizprosen, saj je med desetimi najboljšimi rezultati na svetu v sezoni v tej disciplini kar sedem v lasti kenijskih tekačev.

Ne spreglejte