Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 9. 2015,
13.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mo Farah

Petek, 18. 9. 2015, 13.13

8 let

Mo Farah lahko še naprej sodeluje s Salazarjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vodstvo britanske atletske zveze je danes sporočilo, da ni razloga, da njihov atlet Mo Farah, dvakratni olimpijski in svetovni prvak, ne bi še naprej sodeloval s svojim trenerjem Albertom Salazarjem.

Očitke proti Salazarju so v dokumentarcu prvi sprožili pri britanski televiziji BBC. Salazar trdi, da je nedolžen, preiskavo pa opravlja tudi ameriška antidopinška agencija Usada. Salazar, 56-letni Kubanec, ki živi v ZDA in ima ameriški potni list, je večkrat zanikal, da naj bi tekmovalce v svoji skupini Nike Oregon Project silil v jemanje prepovedanih poživil. Poleg Faraha je med drugimi v skupini tudi Galen Rupp, ki je bil srebrn na OI v Londonu na 10.000 metrov.

Faraha v zvezi s Salazarjem in Ruppom sicer niso ničesar obtoževali, a je Daily Mail trdil, da je Britanec postavil pod velik vprašaj nastop na OI v Londonu, potem ko ga ni bilo na dveh dopinških testih v času, ko je februarja 2011 začel sodelovanje s Salazarjem. Pravilnik britanske protidopinške agencije namreč veleva, da športniku, ki izpusti tri dopinške teste v kateremkoli 12-mesečnem obdobju, grozi štiriletna prepoved tekmovanj.

Toda danes so z vodstva atletske zveze Velike Britanije sporočili, da ni nobenih dokazov, da bi bilo v trenažnem procesu 32-letnega britanskega zvezdnika karkoli nedovoljenega.

"Že julija smo dejali, da ni bilo nobenega dokaza o neprimernosti treningov Mo Faraja. To stališče danes lahko le potrdimo, prav tako ni razloga za zaskrbljenost glede drugih britanskih atletov, ki sodelujejo v skupini Nike Oregon Project pod vodstvom Salazarja," so sporočili iz krovne organizacije britanske atletike.

Farah je že pred letošnjim svetovnim prvenstvom v Pekingu, kjer je ponovil uspeh z olimpijskih iger v Londonu, ko je bil najboljši v teku na 5.000 in 10.000 metrov, dejal, da bo ostal zvest trenerju, razen če mu dokažejo krivdo.

Ne spreglejte