Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 3. 2012,
18.27

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Peter Kukovica Marina Tomič Marija Šestak

Sobota, 10. 3. 2012, 18.27

5 let, 3 mesece

Kukovica: Reprezentanca ni dosegla cilja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenija je na dvoranskem SP v atletiki v Carigradu ostala brez načrtovanega finala, zato predsednik Atletske zveze Slovenije (Azs) Peter Kukovica ni mogel nastopa oceniti pozitivno.

Tako kot vodja reprezentance Boris Mikuž je predsednik AZS Peter Kukovica izpostavil nastop Marije Šestak v troskoku, ki je z devetim mestom za štiri cm zgrešila finale. "Reprezentanca ni dosegla cilja, saj smo načrtovali en finalni nastop, čeprav je potrebno izpostaviti, da je Šestakova le za las zgrešila finale. Njen nastop lahko ocenim kot dober, vseh ostalih pa ne. Še enkrat več se je pokazalo, da ponovitev najboljših izidov vodi najmanj v naslednji krog tekmovanja, mnogokrat tudi do finala. Zimska sezona je kratka, pri nas še posebej, ker nimamo pokrite dvorane s krožno 200-metrsko stezo. Zato se mnogi ne odločajo za dvoransko sezono," je ocenil Kukovica.

''Tršan bi moral v teku na 800 m aktivneje nastopiti in narekovati ritem. Tako bi lahko tekel okrog 1:50,00 in potem bi se lahko prebil v polfinale. Da je ta čas sposoben doseči, je že dokazal. V skokih je na dvoranskih tekmah na voljo le osem mest v finalu, v troskoku pa je bilo za povrh še veliko tekmovalk. Dve kvalifikacijski skupini so zelo redke na dvoranskih tekmah. Tomičeva je imela na 60 m ovire izjemno priložnost za polfinale, pa jo je zaradi spleta okoliščin in napak izpustila iz rok," je nekoliko bolj podrobno carigrajski nastop analiziral Mikuž.

Letošnja sezona je olimpijska in mnogi so za glavni cilj postavili olimpijske igre v Londonu. Tako tudi Primož Kozmus, ki v Baru konec prihodnjega tedna ne bo nastopil na evropskem zimskem pokalu v metih. "Letošnje leto je posebno, saj nas čaka na prostem evropsko prvenstvo v Helsinkih in OI v Londonu. Menim, da se najboljši slovenski atleti pripravljajo v smer, ki jih bo popeljala do visokih mest, tudi odličij, na omenjenih tekmah. Primož Kozmus, ki se je vrnil s priprav v ZDA in bo v kratkem odšel na vadbo v Medulin, je za ta čas dobro pripravljen, prav tako pa je sezono izvrstno začela Martina Ratej v metu kopja, ki v Baru upravičeno pričakuje odličje," je povedal Kukovica.

Dejal je, da prav gotovo tudi Šestakova in Rodičeva še nista rekli zadnje besede. "V preteklosti sta bili že uspešni na velikih tekmah. Zelo dobro v tej zimi na študentskih tekmah v ZDA nastopa Tina Šutej, slovenska rekorderka v skoku s palico," je dejal Kukovica in ocenil, da bi lahko Kozmus, Ratejeva, Šutejeva, pa tudi Šestakova in Rodičeva posegli v finale velikih tekmovanj, kar je v preteklosti že dosegal tudi Rožle Prezelj v skoku v višino. "Prihajajo pa mladi, kot je Barbara Špiler, ki je bila v samem vrhu med mladinkami na svetu v metu kladiva in se bo letos prvič merila v mlajši članski konkurenci," je končal Kukovica.

Ne spreglejte