Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
29. 9. 2014,
1.10

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jure Košir Berlinski maraton tek rekreacija

Ponedeljek, 29. 9. 2014, 1.10

7 mesecev, 1 teden

Jure Košir po prvem maratonu: Užival sem vsako sekundo

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Projekt o pretečenem prvem maratonu je za Jureta Koširja uspešno končan. V Berlinu je izpolnil vse cilje, čeprav bi mu na koncu koleno skoraj prekrižalo načrte. Kaj vse mu bo ostalo v spominu?

"Zelo sem zadovoljen, srečen in kar malo evforičen. Zelo lepo je bilo, lepa izkušnja. Užival sem praktično vsako sekundo," so bile prve besede nekdanjega odličnega alpskega smučarja Jureta Koširja po uspešnem prihodu v cilj berlinskega maratona, na katerega se je pripravljal od začetka letošnjega leta.

Brez težav vseeno ni šlo, a je vsaj zabaval gledalce

"Do 40. kilometra je šlo vse kot po maslu, nato pa sem se za hip ustavil in pojavila se je težava v predelu kolena. Pravzaprav ne vem točno, za kaj je šlo. Sprva sem nekaj časa stal in čakal, nato pa s smešno tehniko nadaljeval proti cilju. Upam, da sem vsaj zabaval gledalce, ker sem tako skrivljeno pritekel skozi cilj, da je moralo izpasti precej smešno," se je na svoj račun pošalil dobitnik bronaste olimpijske medalje v slalomu izpred več kot dvajsetih let, ki je bil nad praznikom teka v nemški prestolnici navdušen.

"Krasen maraton, lepo mesto in dan, kot naročen za tek. Opazovanje mesta in ljudi, ki od štarta do cilja navijajo ob progi, opazovanje sotekmovalcev in tudi njihovih težav ter občudovanje šampionov, ki so spet tekli rekordno," je našteval stvari, ki so med premagovanjem proge nanj naredile še poseben vtis. Kenijec Dennis Kimetto je s časom 2;02:57 namreč postavil novi svetovni rekord.

Ni mu in mu nikoli ne bo žal

"Da sem se lotil priprave na maraton in da sem ga uspešno pretekel, mi ni in mi nikoli ne bo žal. Bogatejši sem za eno lepo izkušnjo. Izpolnil sem tudi vse tri cilje, ki sem si jih zadal. Prvi je bil, da maraton pretečem, drugi, da tečem pod štirimi urami, kar mi je s časom 3;55 tudi uspelo, in tretji, da v cilju ne bi bilo potrebnega kakšnega zdravniškega posredovanja," je dodal Košir, ki se je v cilju počutil odlično. Novih ciljev si ni zadal, saj nima večjih tekaških ambicij, bo pa še naprej tekel za svoje veselje.

Ne spreglejte