Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 4. 2024,
14.23

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Vsebino omogoča GA ADRIATIC D.O.O.

Natisni članek

Avtomobili Jure Košir advertorial Renault Alpine A110

Sreda, 17. 4. 2024, 14.23

1 teden, 1 dan

A110 R in Jure Košir

Radikalna strast: Jure Košir in ikonični športni kupe

Vsebino omogoča GA ADRIATIC D.O.O.
Alpine, Jure Košir | Foto GA Adriatic

Foto: GA Adriatic

Jure Košir, ki je v svoji bogati karieri nanizal številne uspehe, je zagotovo eno izmed najbolj prepoznavnih imen v slovenskem smučarskem športnem svetu. Danes se s smučanjem profesionalno ne ukvarja več, a vendar njegova strast po zavojih na belih strminah in cesti ni nič manjša kot pred dvema desetletjema. Avtomobili so v njegovem življenju tako ali drugače odigrali zelo pomembno vlogo. Vse, kar je v življenju počel in počne še danes, je močno povezano z avtomobili.

Ni skrivnost, da prisega na francosko avtomobilsko znamko Renault, posebno mesto v njegovem srcu pa ima tudi športna znamka – Alpine, ki je tesno povezana z znamko Renault. Najnovejša različica A110 R predstavlja vrh ponudbe modela A110 ter pojem sodobnega francoskega športnega avtomobila, tako z vidika lahkotnosti in okretnosti kot zmogljivosti.

Utelešenje sodobnega francoskega športnega avtomobila

A110 R je utelešenje sodobnega francoskega športnega avtomobila. Lahkotnost, okretnost in zmogljivost črpa iz sveta dirk, jih prenaša na navadne ceste ter v vozniku vzbuja strast – radikalno strast – do vožnje, hitrosti, tehnologije, vznemirjenja.

"Strast je iskanje popolne dirkaške linije, je iskanje še tiste zadnje tisočinke sekunde, je občutek hitrosti in uživanje med najljubšimi zavoji," je misli o strasti strnil Jure Košir. Alpine A110 R in Jure Košir bodisi na cesti bodisi na belih strminah delita radikalno strast do vsakega trenutka in se prepuščata užitkom, ki jih prinaša življenje.

Vrhunski športni kupe in vrhunski športnik sta se povezala v skupni radikalni zgodbi strasti in nastal je video, posnet na prelepih zavojih slovenskih cest.

"Občutek, kot da sem res pred napeto dirko"

Kaj je glavni čar takih avtomobilov, kjer je vozniški prostor kot zasebna domača soba, kot lasten osebni kotiček, ki bi si ga izdelali po lastnih merah? Športni avtomobili, kot je Alpine, ponujajo izjemno izkušnjo vožnje, kjer voznik doživi občutek povezanosti s cesto in avtomobilom. Ustvarjeni so za uživanje. Omogočajo svojevrsten pobeg iz vsakdanjega življenja in vstop v svet hitrosti, zmogljivosti in adrenalina.

In kako je Alpine A110 R začutil Jure Košir? "Ko zaženeš motor, se dvigne srčni utrip. Ko sem se namestil v dirkaški sedež, pripel z dirkaškimi pasovi, sem dobil občutek, kot da sem res pred napeto dirko. Podobno kot sem si včasih pred startom nameščal tekmovalno opremo. Med vožnjo me je avto prisilil v popolno zbranost. Odzivnost, moč in lega na cesti so izjemne," je svoje izkušnje z izjemnim A110 R opisal Jure Košir.

Alpine A110 R in Jure Košir imata skupaj tudi izrazito željo po drznem tekmovalnem duhu ter  zaljubljenost v Alpe in šport. S slednjim je Jure še kako povezan kot strasten navijač in podpornik športa. In kaj je radikalna strast? "Radikalna strast je adrenalin, je vznemirjenje, je pričakovanje nečesa ekstremnega in vse to je Alpine A110 R," povzame svojo izkušnjo s športnim kupejem Jure Košir.

Alpine A110 R | Foto: Alpine Foto: Alpine

Ikonični športni kupe za doživljanje najčistejših občutkov

Alpine A110 R je preprosto nekaj posebnega, je izjemnega značaja, ki pooseblja znamko Alpine. Ob igrivem drvenju po cesti z izjemno okretnostjo poskrbi za doživljanje najčistejših občutkov, ki jih ponuja ta ikonični športni kupe.

Najnovejša različica za A110 R zaokrožuje ponudbo modela A110. Je ekstremna, lahka, osredotočena in radikalna. Najopaznejša sprememba na tem modelu je zmanjšanje teže vozila na zgolj 1082 kilogramov, izboljšana aerodinamika s ciljem povečati pritisk vozila na asfalt. Določeni deli vozila (pokrov, zadnje okno, difuzor) so bili celo posebej razviti prav za to izvedenko.

Alpine A110 R potrebuje od 0 do 100 kilometrov na uro zgolj 3,9 sekunde, s čimer spet premika svoje meje dojemanja športnega avtomobila. Gradi na zavezanosti znamke avtomobilskemu športu, sodelovanju z vrhunskimi strokovnjaki in je bolj kot kadarkoli do zdaj pripravljen, da premaga štoparico na dirkalnih stezah. Kljub temu novi Alpine A110 R ostaja tudi več kot primerno vozilo za vožnjo po navadnih cestah.

Alpine A110 R | Foto: Alpine Foto: Alpine

Ne spreglejte