Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 6. 2022,
19.11

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

troskok Neja Filipič

Sobota, 18. 6. 2022, 19.11

1 leto, 10 mesecev

Čeh znova blizu magične meje, Filipičeva peta na Finskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Kristjan Čeh, Birmingham, diamantna liga | Čeh znova blizu meje 70 metrov. | Foto Reuters

Čeh znova blizu meje 70 metrov.

Foto: Reuters

Tallinn, 18. junija - Najboljši slovenski atlet ta čas Kristjan Čeh je na atletskem mitingu v Tallinnu v Estoniji zmagal v metu diska in se z 68,96 m znova približal meji sedemdesetih metrov.

Na prejšnjem mitingu 14. junija v Turkuju na Finskem je po treh zmagah v diamantni ligi v svetovni konkurenci zasedel tretje mesto, orodje je kljub prebavnim težavam vrgel 67,76 m.
Kristjan Čeh
Sportal Prebavne težave in Čeh je premagan

"Malo sicer še čutim želodčne težave, a se je stanje precej izboljšalo. Danes je bilo skoraj tako, kot da bi nastopil na slovenskem mitingu, nisem imel prave konkurence. Bili pa so zelo slabi vremenski pogoji. Deževalo je, mrzlo je bilo, pod 15 stopinjami Celzija, veter je pihal. A sem imel boljše občutke na tekmi kot v Turkuju. Tehnično sem začutil disk, več kontrole sem imel," je pojasnil Čeh.

Naslednjič bo nastopil 21. junija, prav tako v Estoniji, od koder je njegov trener Gerd Kanter, 25. junija bo tekmoval na državnem prvenstvu v Velenju, nato pa še na diamantni ligi v Stockholmu, ki bo zadnji miting pred odhodom na svetovno prvenstvo v Eugene v ZDA.

Filipičeva skočila na peto mesto

Filipičeva z rezultatom 13,61m skočila na peto mesto. | Foto: Reuters Filipičeva z rezultatom 13,61m skočila na peto mesto. Foto: Reuters Slovenska atletinja Neja Filipič je zasedla peto mesto v troskoku na mitingu v finskem kraju Kuortane. Skočila je 13,61 m in zaostala za daljavami prek 14 metrov s prejšnjih tekem. Zmagala je svetovna podprvakinja Shanieka Ricketts iz Jamajke s 14,52 m.

Filipičeva je začela z 13,39 m in v drugi seriji nadaljevala s 13,61 m, nato pa je imela štiri neveljavne poskuse zapored.

Ne spreglejte