Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
11. 12. 2019,
20.24

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

4

Natisni članek

Yohan Blake Usain Bolt

Sreda, 11. 12. 2019, 20.24

4 leta, 4 mesece

Yohan Blake bo v Tokiu napadel zlato

Drugi najhitrejši človek vseh časov je jezen na Usaina Bolta

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

4

Yohan Blake | Yohanu Blaku je žal, da je tekel v času Usaina Bolta. Zdaj ko njegovega slovitega rojaka ni več, si želi v Tokiu priti do prvega posamičnega olimpijskega zlata. | Foto Reuters

Yohanu Blaku je žal, da je tekel v času Usaina Bolta. Zdaj ko njegovega slovitega rojaka ni več, si želi v Tokiu priti do prvega posamičnega olimpijskega zlata.

Foto: Reuters

Jamajčanu Yohanu Blaku, ki je s časom 9,69 skupaj z Američanom Tysonom Gayem lastnik drugega najhitrejšega rezultata vseh časov v teku na 100 metrov, je žal, da je tekel v času svojega slovitega rojaka Usaina Bolta. Danes 29-letni nekdanji svetovni prvak želi v Tokiu priti do svojega prvega posamičnega olimpijskega zlata.

"Jezen sem nanj. Če ga ne bi bilo, bi bil najboljši šprinter na svetu, tako pa sem bil vseskozi v njegovi senci. Rodil sem se v napačnem času," je v intervjuju za Times of India, bolj v šali kot zares, najboljšega šprinterja v zgodovini atletike Usaina Bolta ošvrknil Yohan Blake. Danes 29-letni šprinter se lahko pohvali s štirimi olimpijskimi medaljami in dvema medaljama s svetovnih prvenstev, a je polovico teh osvojil v štafeti 4 x 100 metrov. V letih 2012 in 2016 je bil z jamajško štafeto zlat, posamično pa je leta 2012 v Londonu osvojil srebro na 100 in 200 metrov.

Vrhunec njegove dozdajšnje kariere je naslov svetovnega prvaka v teku na 100 metrov, ki ga je leta 2011 dosegel v Daeguju, tam pa bil zlat tudi s štafeto. Zdaj si želi prihodnje leto, ko bodo v Tokiu na sporedu poletne olimpijske igre, na najpomembnejšem atletskem tekmovanju osvojiti še prvo posamično olimpijsko zlato.

"Zagotovo je to moj glavni cilj. Verjamem, da me boste v Tokiu videli v najlepši luči. Pritisk bo velik, na olimpijskih igrah je še večji, kot je na svetovnih prvenstvih, a verjamem, da bom uspešen," je povedal Blake, ki je lani 100 metrov najhitreje pretekel v času 9,96, leto pred tem pa je bil še stotinko hitrejši.

"Če zmagam ali ne, bodo to moje zadnje olimpijske igre," je še sporočil za konec.

Yohan Blake Kingston 2017
Sportal Jamajški zvezdnik okrcal vodilne osebe svetovne atletike
Sportal Deset rekordov, ki jih morda ne bomo videli nikoli več
Usain Bolt
Sportal Seznam ožigosanih, ob katerem boste obnemeli
Usain Bolt
Sportal Spektakla jamajške strele je bilo konec v devetih sekundah in 58 stotinkah #video
Ne spreglejte