Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Petek,
10. 4. 2015,
0.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sergej Bubka Češča vas

Petek, 10. 4. 2015, 0.57

8 let

Bodo slovenski atleti le dobili pokrito krožno dvorano?

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zgodba o pokriti krožni atletski dvorani v Sloveniji se vleče že mnogo let, kot kaže, pa bi tokrat lahko ideja o prekritem novomeškem velodromu le padla na plodna tla.

Velodrom v Češči vasi že dolgo ni bil uporabljen, objekt pa je tudi v vse slabšem stanju. Atletska in kolesarska zveza Slovenije si prizadevata, da bi velodrom obnovili in ustvarili zimski vadbeni center, ki bi služil tako atletom kot kolesarjem.

Projekt podpira tudi Mestna občina Novo mesto, katere župan je v četrtek objekt in projekt predstavil Sergeju Bubki, nekdanjemu odličnemu skakalcu ob palici in podpredsedniku Mednarodne atletske zveze IAAF, ki kandidira za predsednika te organizacije.

Možnosti za dvorano so velike

"Občina si prizadeva, da bi povezali interese kolesarjev in atletov, saj objekt omogoča tudi umestitev atletske steze znotraj ovala. Želimo si, da bi se z nacionalnimi zvezami dogovorili, da se pokritje velodroma umesti med prednostne nacionalne projekte. Z obiskom je prenovo simbolično podprl Sergej Bubka, ki bi nam morda pozneje lahko pomagal tudi pri zbiranju mednarodnih denarnih sredstev za izvedbo projekta," je za Radio Krka povedal župan občine Novo mesto Gregor Macedoni.

Te teme se je dotaknil tudi predsednik Atletske zveze Slovenije Gregor Benčina. "Pri projektu prve pokrite atletske steze v Sloveniji smo bili v zadnjih mesecih uspešni, tako da imamo velike možnosti, da bi prvič v zgodovini slovenske atletike atleti tudi pozimi lahko trenirali in tekmovali doma. Lokalna skupnost je zainteresirana, projekt pa podpira tudi Olimpijski komite Slovenije, saj bi bil to pripravljalni center tudi za druge športne panoge," je pred nekaj dnevi povedal Benčina. Zadnja leta državna prvenstva v krožnih tekih potekajo v sosednji Avstriji, na Dunaju ali v Linzu.

Ne spreglejte