Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 7. 2020,
18.04

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

Natisni članek

Noah Lyles Usain Bolt atletika

Petek, 10. 7. 2020, 18.04

3 leta, 9 mesecev

Bizarna napaka: nekaj minut je kazalo, da je zrušil Boltov svetovni rekord #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92
Noah Lyles | Ameriški šprinter Noah Lyles, svetovni prvak v teku na 200 metrov, je bil na atletskih igrah navdiha zaradi napake organizatorja diskvalificiran. Namesto 200 metrov je namreč odtekel le 185 metrov.  | Foto Getty Images

Ameriški šprinter Noah Lyles, svetovni prvak v teku na 200 metrov, je bil na atletskih igrah navdiha zaradi napake organizatorja diskvalificiran. Namesto 200 metrov je namreč odtekel le 185 metrov.

Foto: Getty Images

22-letni ameriški šprinter Noah Lyles, sicer aktualni svetovni prvak v teku na 200 metrov, je na atletskih igrah navdiha postavil izjemen čas v teku na 200 metrov (18,90), a se je izkazalo, da je bilo veselje prehitro. Organizatorji so namreč štartni blok postavili preblizu cilja – za kar 15 metrov –, kar je namesto svetovnega rekorda pomenilo diskvalifikacijo Lylesa.

Atlet je svojo frustracijo z oboževalci delil prek družbenih omrežij, kjer se je jezil nad igranjem z njegovimi čustvi in opozoril, da so ga organizatorji postavili na napačno stezo.

Lyles je 185 metrov (njegov rekord na 200 metrov sicer znaša 19,50) ob močnem vetru v prsi pretekel v času 18,90, Bolt pa je leta 2009 200 metrov pretekel v rekordnem času 19,19.

Lyles je svojo "dvestotko" odtekel na Floridi v ZDA, njegova konkurenta pa sta istočasno štartala v Evropi. Poznejši zmagovalec Christophe Lemaitre je tekel v Zürichu, Churandy Martina pa na Nizozemskem.

Na t. i. atletskih igrah navdiha se je v osmih disciplinah na sedmih prizoriščih pomerilo 30 vrhunskih atletov. Svetovna atletska zveza se je za tak način tekmovanja odločila zaradi omejitev, ki jih diktira koronakriza, ena glavnih je omejitev potovanj.

Preberite še:

Kristjan Čeh
Sportal Kristjan Čeh v Mariboru krepko izboljšal državni rekord
Tina Šutej
Sportal Izjemna Tina Šutej do novega državnega rekorda, osupnil tudi mladi skakalec v višino!
Tina Šutej
Sportal Tina Šutej ostaja najboljša na svetu

 

Ne spreglejte